Prejeli smo: Oskrba zapuščenih živali v letu 2014

Prejeli smo: Oskrba zapuščenih živali v letu 2014 Foto: arhiv ePosavje

V petek smo objavili pismo Društva za zaščito živali Posavje, v nadaljevanju zapisa pa objavljamo odgovor vodje zavetišča Meli Trebnje.

V medijih in s strani določenih občanov, ki niso mnenja kot DZZŽ Posavje, smo bili opozorjeni na polemike, glede podpisa pogodbe za oskrbo zapuščenih živali, na območju Občnie Krško za leto 2014.

Naše zavetišče je bilo izbrano v skladu z razpisno domkumentacijo s strani Občine Krško. Ponudbeno ceno smo oblikovali glede na izračun opravljenih storitev v letih do 2012, ko je naše zavetišče pokrivalo območje občine.

Osnovno poslanstvo zavetišča je oskrba zapuščenih živali, za katere se dejansko ugotovi, da je zapuščena, kar bomo pri svojem delu striktno izvajali. V primerih, ko se bo porajal sum, da ne gre za zapuščeno žival, pa bomo tudi, kot do sedaj obveščali pristojne nadzorne službe, saj smo mnenja, da občina ni tista, ki mora poskrbeti za vse živali na svojem območju, ampak so le to dolžni storiti lastniki živali, kar jim narekuje tudi Zakon o zašćčiti živali.

V zvezi trditve, o nehumanem ravnanju z živalmi v našem zavetišču, pa bomo primorani sestaviti kazensko ovadbo zoper pisce navedenega pisma, kot smo bili v to primorani že leta 2008, ko se je blatilo naše delo in poslanstvo.

Ker pa predstavniki DZZŽ Posavje izpostavljajo svoje dobro delo v letu 2013, jih tudi mi vabimo v letu 2014 k sodelovanju s tem, da jim bomo redno pošiljali slike odlovljenih živali z območja Občine Krško, in naj pokažejo, da jim je res do živali in ne do medijskega promoviranja.

S spoštovanjem!

Dušan HAJDINJAK
vodja zavetišče Meli Trebnje

PREBERI TUDI: "Razočarani nad Občino" - Občina: "Dražja storitev"


Mnenja v prispevkih Prejeli smo ne izražajo mnenja uredništva.


Poglejte tudi

Pošljite novico