GEN-ovi nadzorniki tudi o drugi fazi zamenjave blokov v TeB

GEN-ovi nadzorniki tudi o drugi fazi zamenjave blokov v TeB Foto: ePosavje.com

Kot so sporočili iz družbe GEN energija, je nadzorni svet družbe na torkovi seji potrdil Poslovni načrt družbe in skupine GEN za leto 2019 z napovedjo poslovanja za leti 2020 in 2021

Soglasje upravi za drugo fazo zamenjave blokov v TeB

"Nadzorniki so se seznanili in podali pozitivno mnenje tudi k uspešnemu poslovanju družbe in skupine GEN v letošnjem prvem tričetrtletju. Poleg tega je nadzorni svet dal soglasje upravi GEN za izvedbo druge faze investicije v zamenjavo plinskih blokov 1-3 v Termoelektrarni Brestanica (TEB). Z izgradnjo plinskega bloka 7 bo tudi v prihodnosti zagotovljena visoka stopnja razpoložljivosti in zanesljivosti zagonov TEB, kar bo pomembno prispevalo k zanesljivi oskrbi slovenskih porabnikov z električno energijo tudi v najbolj zaostrenih naravnih in drugih pogojih," dodajajo v sporočilu.

Predstavljeni poslovni načrt je trajnostno naravnan in enakomerno obravnava vse proizvodne ter poslovne segmente. Je dovolj drzen, da bi lahko izpolnil pričakovanja lastnika, hkrati pa s pravo mero ambicioznosti predstavlja izziv tudi zaposlenim.

 

Karol Peter Peršolja, predsednik nadzornega sveta, po seji

"Skupina GEN bo tudi v prihodnje nadaljevala razvoju dodane vrednosti"

Kot pravijo, bo skupina GEN tudi v prihodnjem obdobju nadaljevala dinamičen razvoj dodane vrednosti v povezani verigi od proizvajalcev do končnih porabnikov električne energije, s poudarkom na zanesljivi in konkurenčni oskrbi z električno energijo iz nizkoogljičnih virov.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico