Krški rojak Aleš Mižigoj je praznoval 90. rojstni dan

Krški rojak Aleš Mižigoj je praznoval 90. rojstni dan Foto: mediaspeed.net

Kot so sporočili iz družbe Medex d.o.o., je krški rojak in najstarejši še aktivni manager Aleš Mižigoj napolnil 90 let. Ob tej priložnosti so mu čestitali mnogi, med drugim tudi Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in Ekonomska fakulteta v Ljubljani.

Pri 90 letih odhaja v zasluženi pokoj

Gospodarska zbornica Slovenije mu je podelila tudi Jubilejno priznanje za izjemen življenjski jubilej in odličen prispevek h gospodarskemu razvoju Slovenije. Aleš Mižigoj je v podjetju Medex ustvarjal polnih 57 let, aktivno pa ga je vodil preko 40 let. Ob tem jubileju je napovedal, da ob napolnjenih 90 letih odhaja v zasluženi pokoj.

Obljubim, da bom tudi naprej delal, kolikor bo mogel, in v korist čebelarjev.

 

Aleš Mižigoj ob upokojitvi

V Medexu od leta 1961

Aleš Mižigoj je vodenje Medexa prevzel leta 1961 in ga takrat rešil pred stečajem, slabo desetletje kasneje je bil Medex že največji prodajalec medu in ostalih čebeljih pridelkov v Jugoslaviji in takrat se je začelo tudi sodelovanje z zdravniki ter uporaba čebeljih izdelkov v namene zdravljenja. "Leta 1972 je odprl sodoben proizvodni objekt na Linhartovi cesti v Ljubljani, ki so ga leta 1999 razširili. Leta 2001 je direktorski prepustil hčeri, Aleši Mižigoj, Aleš Mižigoj pa je v podjetju ostal kot njen svetovalec. Leta 2016 mu je Združenje Manager podelilo priznanje za življenjsko delo za dosežke na področju managementa," so sporočili iz družbe.. Letos, ko je dopolnil 90 let ja napovedal upokojitev in hkrati dejal: "Obljubim, da bom tudi naprej delal, kolikor bo mogel, in v korist čebelarjev."

"Temelji so trdni in pravi tudi za prihodnje generacije"

Kot še dodajajo, Medex nadaljuje začrtano pot razvoja prehranskih dopolnil s čebeljimi pridelki in z drugimi naravnimi sestavinami. "Temelji, ki jih je postavil Aleš Mižigoj, so trdni in pravi tudi za prihodnje generacije."

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico