Komunala Brežice v četrtek prejela nagrado Horus 2018

Komunala Brežice v četrtek prejela nagrado Horus 2018 Foto: Komunala Brežice

Kot so sporočili iz Komunale Brežice, so v četrtek v Mariboru nagrado za strateško celovitost pravne osebe HORUS 2018. V nadaljevanju objavljamo sporočilo.

"Javna podjetja so tista, ki lahko neprestano vplivajo na širši krog ljudi. Naše javno podjetje vsak dan skrbi za ozaveščanje o odgovornem odnosu do okolja in ljudi. Sodelujemo tako z najmlajšimi kot z osebami v domovih za upokojence. Nenazadnje ravnamo družbeno odgovorno tudi s spoštljivimi, odkritimi in poštenimi odnosi do svojih poslovnih partnerjev, lastnika in ostalih deležnikov," poudarja mag. Jadranka Novoselc, direktorica Javnega podjetja Komunala Brežice.

Podjetje ne skrbi le za visokokakovostne storitve in uspešne poslovne rezultate, temveč uspešno ustvarja tudi motivacijsko delovno okolje za vse zaposlene. Lahko se pohvalijo s pestro paleto družbeno odgovornih aktivnosti in projektov, s katerimi pozitivno vplivajo na svoje okolje in vse posameznike v širši regiji.

"Vesela sem, da je naše podjetje nosilec ozaveščanja o pomenu ohranjanja narave in varovanja okolja v občini Brežice in širše," še dodaja Novoselčeva.

Za takšno družbeno odgovorno delo je podjetje včeraj v Mariboru prejelo nagrado za strateško celovitost pravne osebe HORUS 2018.

Častni pokrovitelj nagrade je Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami in podpornimi partnerji projekta kot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in drugi.

Strokovna komisija je že deseto leto zapored ocenjevala družbeno odgovorno delovanje podjetij, prijavljenih na razpis. Letos je Komunala Brežice že drugo leto zapored zmagala in prejela nagrado za strateško celovitost pravne osebe v kategoriji majhnih profitnih podjetij, kar je po besedah Novoselčeve odlična spodbuda za njihovo nadaljnje delo.

Komisija je podjetje predstavila kot odličen primer, kako večletno delovanje na področju družbene odgovornosti in hkrati nenehno učenje, spremljanje rezultatov in postavljanje ciljev pelje k družbeno odgovornem delovanju.

Komunala Brežice


Poglejte tudi

Pošljite novico