V mesecu februarju po nova znanja v Mestno hišo Brežice

V mesecu februarju po nova znanja v Mestno hišo Brežice Foto: ZPTM Brežice

V Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice že deveto leto zapored prirejamo Dneve podjetniških priložnosti. Sredini popoldnevi bodo tako rezervirani za nova znanja in izkušnje, ki nam jih bodo predajali priznani strokovnjaki iz različnih področij.

Po vsakem srečanju bomo, v družbi lokalnih ponudnikov in njihovih dobrot, nadaljevali z neformalnim mreženjem ter povezovanjem.

Otvoritveno predavanje bo namenjeno zelenim pristopom poslovanja ter odgovornem ravnanju z okoljem in upravljanjem z energijo. Ohranjanje konkurenčnosti in sledenje okoljskim zavezam podjetjem ne nalaga zgolj obveze po zmanjševanju stroškov in delovanja v smeri trajnostnega razvoja, temveč prinaša tudi inovativne poslovne priložnosti.

Z nami bodo:

  • Tina Hedi Zakonjšek, akreditirana zunanja izvajalka Slovenske turistične organizacije za Zeleno shemo slovenskega turizma, ki bo pojasnila, kaj je trajnostni turizem ter kako lahko turistični deležniki iz Posavja postanejo del projekta ZSST.;
  • Krištof Žnideršič, Miha Pšeničnik ter Marko Ferenčak iz Komunale Brežice d.o.o. nas bodo podučili, kako ravnati z vodo ter na kakšen način zmanjšati odpadke z namenom zelenega poslovanja.; 
  • Maja Šetinc ter Matej Plešej iz Maia media nas bosta seznanila z uporabo Instagrama, Tripadvisorja ter drugih socialnih medijev v poslovne namene.; 
  • Sašo Panić iz Etrenda bo predstavil oblikovanje skupnih turističnih paketov in digitalizacijo poslovanja. 

Nadaljevali bomo s predavateljem, podjetnikom, komunikologom, piscem in umetnikom, dr. Andrejem Pompe iz Agencije poti, ki nam bo, drugo sredo v februarju, na predavanju z naslovom Kako dvigniti kreativni (ustvarjali) IQ v podjetju? obelodanil, kako s kreativnostjo povečati prodajo, prepričati in navduševati, kako dosegati poslovni uspeh, polepšati vsakršno obliko življenja…?!

Tretjo sredo v februarju bomo še vedno sledili trendu povečanja prodaje, skupaj z izkušeno strokovnjakinjo na področju marketinga in prodaje, mag. Mojca Avšič. Avšičeva nam bo povedala, Kako marketing vpliva na poslovanje, kaj je pravzaprav marketing, kako ta soustvarja celotni prodajni proces, kakšne so novosti in smernice.

Zadnjo sredo v mesecu februarju vam bomo na predavanju z naslovom Ali se mi splača biti normiranec, skupaj z Območno obrtno zbornico Brežice podali informacije o normirancih, kdo lahko to postane, kakšna je obdavčitev, itd. O vedno aktualni temi nas bo poučila davčna svetovalka ter dolgoletna vodja finančno računovodske službe, Jana Galič.

Predavanja so brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava. Prijavni obrazec in podroben opis predavanj se nahaja na spletni strani: www.pcbrezice.si, lahko pa svoje kontaktne podatke sporočite na mail: info@pcbrezice.si. Prijave so možne do zapolnitve prostih mest v predavalnici. Po predavanjih sledi druženje ob pokušini lokalnih dobrot iz Mestne hiše Brežice.

ZPTM Brežice


Poglejte tudi

Pošljite novico