Projekt Ko bom velik/-a: Q TECHNA (VIDEO)

Projekt Ko bom velik/-a: Q TECHNA (VIDEO) Ko bom velik/-a: Q TECHNA Krško

V projektu Ko bom velik/-a kot prvega od petih sodelujočih podjetij predstavljamo podjetje Q TECHNA iz Krškega. Podjetje je ena od vodilnih slovenskih družb in konkurenčna srednjeevropska družba na področju zagotavljanja kakovosti, kontrole kakovosti, izobraževanja in certificiranja na elektroenergetskih, farmacevtskih, infrastrukturnih objektih ter na ostalih objektih zahtevne tehnologije.

Q TECHNA

Pri preiskavah uporabljajo tudi te tri metode

V podjetju pri svojem delu uporabljajo več različnih metod preiskav. "Ultrazvočna preiskava izkorišča mehansko valovanje zvoka, pri katerem se ultrazvok širi skozi različne materiale. Na meji snovi z različno gostoto se lomi in odbija, kar uporabljamo pri ugotavljanju napak," pravijo v prvi preiskavi. Z videoskopijo lahko kakovost zvarnega spoja določijo tam, kjer je koren zvarnega spoja s prostim očesom nedostopen npr. znotraj cevovodov. Pri svojem delu pa uporabljajo tudi rentgen. "Digitalna radiografska CR metoda je vse bolj pogosta v industrijski radiografiji, saj zaradi prednosti digitalne obdelave posnetkov počasi zamenjuje klasično radiografsko kontrolo," dodajajo v podjetju Q TECHNA.

In kako so videli sodelovanje v projektu Ko bom velik/-a? 

Direktor Andrej Lešnjak pravi, da so veseli, ko lahko s pomočjo promocijskega filma delijo priložnosti za delo mladih v kovinski industriji in to na zelo različnih izobrazbenih ravneh.

"Želimo, da bi prispevek mlade navdušil za poklice v tej dejavnosti"

"Pričakujemo, da bo film v okviru različnih prireditev, kot so informativni dnevi, obiski šol, strokovne ekskurzije in po modernih elektronskih poteh, dosegel čim širši krog mladih. Želimo, da jih bo ta prispevek navdušil, da se bodo še v večji meri odločali za poklice v tej dejavnosti," dodaja Lešnjak. Po njegovih besedh bi to pomenilo še večji vpis v strokovne šole in v nadaljevanju dodatno okrepitev kovinske dejavnosti - ne samo v Posavju, ampak tudi širše.

  KO BOM VELIK/-A: Q TECHNA


O projektu Ko bom velik/-a:

Projekt Ko bom velik/-a je nastal na Gospodarski zbornici Slovenije Območni zbornici Posavje, Krško v sodelovanju s podjetij s področja kovinske industrije in strojništva. "Pet uspešnih posavskih podjetij, ki delujejo na področju kovinske panoge, smo povezali s podjetjem Ansat z namenom, da na digitalen način in v realnem okolju predstavimo poklice, za katere želimo navdušiti devetošolce in dijake. Naj jim bom pričujoči video v vzpodbudo pri njihovem nadaljnjem razmišljanju o svoji prihodnosti in v pomoč pri odločitvi za poklic s področja strojništva," je ob predstavitvi projekta povedal Darko Gorišek, direktor GZS OZ Posavje, Krško. 

Ko bom velik/-a: Promocijski film s predstavitvijo poklicev (VIDEO)

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico