HE Brežice: Uspešno zavrteli še drugi agregat

HE Brežice: Uspešno zavrteli še drugi agregat Foto: arhiv ePosavje

Na hidroelektrarni Brežice so predzadnji dan februarja uspešno opravili prvo vrtenje drugega agregata z vodnim natokom. Kot pravijo v družbi Hidroelektrarne na spodnji Savi, so po zaključku suhih testiranj v izvajanju še mokra testiranja opreme.

V marcu bodo vgradili rotor agregata 3...

... nato pa se začnejo testiranja še zadnjeg agregata

"V mesecu marcu bo sledila sinhronizacija agregata 2 na prenosno elektro energetsko omrežje in predviden pričetek pogodbenega poskusnega obratovanja. Agregat 1 je od januarja 2017 v pogodbenem poskusnem obratovanju. Na tretjem agregatu poteka montaža turbinske in generatorske opreme. V mesecu marcu bo vgrajen rotor agregata 3. Sledi zaključek montaže agregata 3 s pričetkom testiranj," dodajajo v HESSu.

Končna testiranja po dvigu vode v akumulacijskem jezeru

Kot še pravijo, bodo vsa končna testiranja agregatov izvedli po dvigu akumulacije na nominalno koto. Dvig na to bodo bodo lahko izvedli šele po zaključku del na nasipih akumulacijskega bazena in zaključku del na modifikaciji jezu Nuklearne elektrarne Krško. Na hidroelektrarni Brežice so sicer zaključena vsa večja gradbena dela.

Termin tehničnega pregleda in začetek poskusnega obratovanja nespremenjen

"V objektu se izvajajo obrtniška dela in zunanje ureditve tako na levem kot na desnem bregu reke Save. V spomladanskih mesecih je načrtovana izvedba zaključnih del na dostopnem mostu do elektrarne. Tehnični pregled ter začetek poskusnega obratovanja hidroelektrarne je nespremenjen in predviden konec septembra 2017," dodajajo v obvestilu.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico