Pogodbeno poskusno obratovanje tretjega agregata

Pogodbeno poskusno obratovanje tretjega agregata Foto: arhiv ePosavje

Kot so sporočili iz družbe Hidroelektrarne na spodnji Savi, so na tretjem agregatu 24. maja 2017 uspešno izvedli interni tehnični pregled, na agregatu sedaj poteka 60 - dnevno pogodbeno poskusno obratovanje, ki se je pričelo 26. maja 2017.

Pogodbeno poskusno obratovanje tretjega agregata

Drugi agregat je bil 20. maja začasno prevzet na znižani koti

"Dela na objektu HE Brežice se nadaljujejo in so skladna s terminskim načrtom ter v večini usmerjena na delovanje in dokončanje montaže ter testiranj agregatov. Pogodbeno poskusno obratovanje agregata 2 je bilo 20. maja 2017 uspešno zaključeno in agregat je bil začasno prevzet na znižani koti akumulacijskega bazena. Po dvigu gladine na nominalno koto ter ponovitvi zagonskih preizkusov na nazivni moči sledi končni prevzem agregatov 1 in 2," dodajajo v sporočilu.

Rok za izvedbo tehničnega pregleda in začetek poskusnega obratovanja HE Brežice ostaja nespremenjen ter je predviden za konec septembra 2017.

Trenutno urejajo okolico hidroelektrarne

Kot še pišejo, "so zaključena tudi montažna dela na strojnem in elektro delu, generatorjih, turbinah ter na dostopnem mostu do hidroelektrarne, ki je v uporabi za gradbiščni promet. Družba HESS, d.o.o. je s svojim tehničnim osebjem že prevzela stikališče, mrežni transformator, agregat 1, pripravo tehnološke vode, pripravo komprimiranega zraka in pomožni sistem turbine. Trenutno se ureja okolica hidroelektrarne s postavitvijo ograje in hortikulturnimi ureditvami, obrtniki pa izvajajo še zadnja obrtniška dela."

(bš, eP, he-ss.si)


Poglejte tudi

Pošljite novico