Zdaj tudi uradno: HE Brežice slavnostno odprejo 27. septembra

Zdaj tudi uradno: HE Brežice slavnostno odprejo 27. septembra Foto: arhiv ePosavje

Dela na hidroelektarni Brežice in njenem akumulacijskem jezeru so končana, zdaj je že znan tudi datum slavnostne otvoritve. In kdaj bo?

Otvoritev HE Brežice 27. septembra

Peta v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi

Kot so sporočili iz družbe HESS, d.o.o., odpirajo nov člen v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, ki bodo na okolju prijazen način prispevale k energetski neodvisnosti Slovenije in večji poplavni varnosti. Slovesno odprtje hidroelektarne Brežice z akumulacijskim bazenom bo tako v sredo, 27. septembra 2017, na ploščadi Hidroelektrarne Brežice. "Slavnostni govornik bo dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije," dodajajo v obvestilu.

Hidroelektarna Brežice

Brežiška hidroelektrarna bo v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi elektrarna z najvišjo nazivno močjo v verigi (45,3 MW), njena srednja letna proizvodnja bo 161 GWh, njeno akumulacijsko jezero pa bo zadrževalo 19,3 milijonov m3 vode. Dela na hidroelektarni so otvorili 25. marca 2014, 27. septembra 2017 pa bodo tako elektrarno tudi uradno otvorili in jo pospremili k njenemu prispevku v slovenski elektroenergetski sistem.

(bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico