Rebalans št. 2 Poslovnega načrta Infre. Pomemben korak za:

Rebalans št. 2 Poslovnega načrta Infre. Pomemben korak za: Foto: arhiv ePosavje

Kot so zapisali v sporočilu, je Vlada Republike Slovenije na četrtkovi dopisni seji sprejela Rebalans št. 2 Poslovnega načrta javnega podjetja INFRA d.o.o. za leto 2018.

Rebalans poslovnega načrta Infre za 2018

Dokončanje vseh ureditev po DPN za HE Krško

"S prejetjem dodanih sredstev se bo v tem letu predvidoma dokončala izgradnja vseh ureditev po Državnem prostorskem načrtu za hidroelektrarno Krško. Predvidena so dela v sklopu gradnje čistilne naprave in kanalizacije Pijavško ter dokončanje gradnje pločnika v Brestanici, ki sta zadnji dve ureditvi, ki ju je treba dokončati ob zaključevanju vseh ureditev na hidroelektrarni Krško," pišejo v sporočilu.

Rebalans Poslovnega načrta bo omogočil tudi pričetek realizacija izgradnje "novega" projekta Izgradnja infrastrukturnih ureditev ter energetskih in infrastrukturnih ureditev na območju DPN za HE Mokrice.

 

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor

Korak za začetek pridobivanj zemljišč in načrtovanja HE Mokrice

Ob tem dodajajo, da bo rebalans poslovnega načrta omogočil tudi pričetek realizacija izgradnje "novega" projekta Izgradnja infrastrukturnih ureditev ter energetskih in infrastrukturnih ureditev na območju Državnega prostorskega načrta za hidroelektrarno Mokrice. "Za ta namen se v letu 2018 namenja 2.420.000 EUR. S tem se pričenjajo aktivnosti na področju pridobivanja zemljišč, načrtovanja, pričetka izvajanja preliminarnih del za izgradnjo hidroelektrarne Mokrice," še dodajajo.

(bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico