Veliko dela na meji: Sirijec s Francozom, tujci v tovornjaku

Veliko dela na meji: Sirijec s Francozom, tujci v tovornjaku Foto: arhiv ePosavje

Policisti so imeli v minulih dneh kar precej dela. Brežiški policisti so na Čatežu ustavili Francoza, na Obrežju so v dveh primerih odkrili skrite potnike, tujce so izsledili tudi pri Župelevcu in kostanjevici na Krki.

Policisti so imeli v minulih dneh kar nekaj dela

Francoz v nemškem vozilu prevažal Sirijca

Brežiški policisti so v nedeljo na Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Francije, v vozilu prevaža državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo, okoliščine policisti še preiskujejo.

V makedonskem tovornjaku 5 Afganistancev

Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli, državljane Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

Senzor srčnega utripa zaznal dvojico

V soboto pa so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tudi ta dva tujca so predali hrvaškim policistom.

Pri Župelevcu in Kostanjevici na Krki izsledili tujce

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. "Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske še niso zaključeni," še dodajajo policisti.

(PU Novo mesto, bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico