Dve nesreči zaradi padca ledu s tovornih vozil (FOTO)

Dve nesreči zaradi padca ledu s tovornih vozil (FOTO) Foto: Policijska postaja Sevnica

Policisti so v torek obravnavali dve prometni nesreči, ki sta nastali zaradi padca ledu s tovornih vozil.

Prva na avtocesti

O prvi so bili policist obveščeni nekaj pred 9. uro. Na avtocesti je iz smeri Obrežja proti Novem mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozilo pred njim in poškodoval steklo.

Druga med Tržiščem in Mokronogom

Okoli 13.30 pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Ugotovili so, da sta bili v nesreči udeleženi dve tovorni vozili. V ovinku je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi, povzročitelju nesreče so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Opozorila policistov

"Voznike motornih vozil opozarjamo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo, poškoduje voznik. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost," dodajajo policisti.

(eP)

FOTOGRAFIJE (4)


Poglejte tudi

Pošljite novico