Policisti opozarjajo pred vlomi v avtomobile

Policisti opozarjajo pred vlomi v avtomobile Foto: arhiv ePosavje

Policisti so v zadnjem mesecu - predvsem na območju Policijske postaje Novo mesto - na različnih parkirnih prostorih ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile.

Na vidnem mestu ne puščajte predmetov

Vlamljali so v večernem času in nočnih urah

"Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete. Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu," pravijo policisti.

Policisti občane ponovno pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. 

 

Vir: Policijska uprava Novo mesto

S samozaščitnimi ukrepi zmanjšate tveganje, da postane žrtev kaznivega dejanja

Ob tem policisti občane ponovno pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. "Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov," še sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico