Požar v Brežicah: Branko Zupanc sosedu rešil življenje

Požar v Brežicah: Branko Zupanc sosedu rešil življenje Foto: Policijska uprava Novo mesto

Poročali smo že, da so v prvem februarskem petku brežiški gasilci posredovali na Šolski ulici v Brežicah in iz stanovanja rešili opečenega stanovalca. Več o požaru so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

2. FEBRUAR 

(12:30) Branko Zupanc sosedu rešil življenje

Poročali smo že, da so v prvem februarskem petku brežiški gasilci posredovali na Šolski ulici v Brežicah in iz stanovanja rešili opečenega stanovalca, več o požaru pa so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

"Branko Zupanc je naš junak"

Kot pravijo v sporočilu, "je varovanje življenja ena naših temeljnih nalog in naše poslanstvo. Nemalokrat se naše kolegice in kolegi srečujejo z okoliščinami, ko je za dosego tega plemenitega cilja potrebna izjemna požrtvovalnost, hrabrost, ko za to da bi rešili drugega, nevarnosti izpostavijo svoje življenje."

Stekel v pritličje, kjer se je iz stanovanja vil črn dim

"Branko Zupanc, policist s Postaje mejne policije Dobova je naš junak, na katerega smo v teh dneh izjemno ponosni. Včeraj dopoldne, ko ni bil v službi, je v več stanovanjskem objektu v Brežicah, kjer živi, slišal krike sosede da gori. Takoj se je odzval in stekel v pritličje, kjer se je po hodniku iz gorečega stanovanja 59-letnega moškega že valil gost črn dim. Brankova partnerka je o požaru obvestila policiste na številko 113 in stanovalce pozivala, da zapustijo objekt," pravijo policisti.

Pomagal sosedu in mu rešil življenje

Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, "je Branko, ki je tudi sam gasilec v PGD Brežice mesto iz izkušenj vedel, da v teh razmerah šteje vsaka sekunda. S silo telesa je razbil vrata stanovanja, ki so bila zaklenjena. Gasilske izkušnje so mu narekovale, da se je po tleh, kjer je manj dima, skušal splaziti v smeri, od kjer je bilo slišati stokanje moškega. S skrajnimi močmi je zadrževal dih, vendar mu ni uspelo priti do moškega. Hitro se je vrnil na hodnik, potem pa z gasilnim aparatom razbil okno stanovanja. Pričel je gasiti in pozival soseda, ki je obležal na gorečem kavču, naj se skuša približati oknu. Moškemu se je uspelo dvigniti, Branko pa ga je nagnil skozi okno, da je lahko zadihal."

Kljub temu, da je tak heroj, pa skromni Branko, policist z 29-letnimi izkušnjami in predani gasilec ki se ne želi izpostavljati pravi, da ni storil nič izjemnega. Mi pa vemo, da je storil tisto največ, rešil je človeško življenje in v ta namen nevarnosti izpostavil tudi svoje

 

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Reševalci so opečenega 59-letnika odpeljali v bolnišnico

V tem trenutku so na kraj prispeli njegovi kolegi policisti in kolegi gasilci iz PGD Brežice mesto, reševalci pa so hudo opečenega moškega odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje stabilno.

V bolnišnico je moral tudi sam

"V bolnišnico je zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida moral tudi Branko, vendar je z njim vse v redu in je že v domači oskrbi. Kljub temu, da je tak heroj, pa skromni Branko, policist z 29-letnimi izkušnjami in predani gasilec ki se ne želi izpostavljati pravi, da ni storil nič izjemnega. Mi pa vemo, da je storil tisto največ, rešil je človeško življenje in v ta namen nevarnosti izpostavil tudi svoje," še ponosno sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Branko, hvala!

1. FEBRUAR

Požar v Brežicah

(12:30) Gasilci na Šolski ulici v Brežicah

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so nekaj pred 12. uro sporočili, da so ob 11. uri in 56 minut vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost. V sporočilu so zapisali, da je ob 11. uri in 56 minut prišlo do požara v Šolski ulici v Brežicah, v akcijo pa so poslali gasilci PGD Brežice in PGD Brežice okolica.

(13:55) Iz objekta so rešili opečenega stanovalca

Zagorelo je v večstanovanjski stavbi

"Ob 11.55 je v Šolski ulici, občina Brežice, zagorelo v večstanovanjski stavbi. Gasilci PGD Brežice mesto in Brežice okolica so požar pogasili, rešili opečenega stanovalca, prezračili in pregledali prostore," dodajajo v sporočilu.

Reševalci so ga prepeljali v brežiško bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega občana oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

(eP)

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi

Pošljite novico