V Dobovi poškodovan motorist, v Dolenji vasi nalet dveh

V Dobovi poškodovan motorist, v Dolenji vasi nalet dveh Foto: arhiv ePosavje

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so v sredinem popoldnevu zabeležili dve prometni nesreči. Prva se je zgodila v Dobovi, druga nekaj po 15. uri v Dolenji vasi.

V Dobovi poškodovan motorist, v Dolenji vasi nalet dveh

Nesreča v Dobovi

Ob 12.37 se je na regionalni cesti v naselju Dobova v smeri Rigonc, občina Brežice, v prometni nesreči poškodoval motorist. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili baterijo.

Reševalci so ga prepeljali v bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so motorista oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

(12:50) Kaj o nesreči pravijo policisti?

Brežiški policisti so bili okoli 12.30 obveščeni o padcu motorista v Rigoncah, opravili so ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 33-letni voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel.

Pijan na motorju in brez veljavne vozniške

Motorist, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,27 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča v Dolenji vasi

Ob 15.12 je na cesti v naselju Dolenja vas pri Krškem, občina Krško, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nezgode, odklopili baterijo, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in počistili cestišče.

Na pomoč so priskočili tudi reševalci

Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so eno osebo pregledali na samem kraju.

(sos112, bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico