Tretjina povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom pod alkoholom

Tretjina povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom pod alkoholom Foto: arhiv ePosavje

V zadnjih šestih letih je območju Policijske uprave Novo mesto v 67 prometnih nesrečah umrlo 73 ljudi. Policisti so med preiskavami nesreč ugotovili, da je bila neprilagojena hitrost vzrok za več kot polovico teh nesreč, več kot tretjina voznikov, ki so povzročili smrtne prometne nesreče, pa je bila pod vplivom alkohola.

Varnostne razmere narekujejo poostreno delo in izločanje iz prometa

Policisti pravijo, da "jim varnostne razmere narekujejo poostreno delo, izločanje iz prometa in dosledno ukrepanje zoper tiste voznike, ki s svojim ravnanjem najbolj ogrožajo druge udeležence v prometu. Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k odgovornemu ravnanju."

Omejitve hitrosti niso same sebi namen

"Če bomo skupaj dosegli, da na cesti ne bo pijanih voznikov, da bodo vozniki upoštevali omejitve hitrosti, ki niso same sebi namen, da se bodo vozniki in potniki med vožnjo pripeli z varnostnim pasom zaradi svoje varnosti in ne zaradi policistov in upoštevali ostale cestnoprometne predpise, smo prepričani, da na naših cestah ne bo hudih prometnih nesreč in smrtnih žrtev. To pa je tudi eden naših ključnih ciljev," še dodajajo.

(bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico