Ta konec tedna se začenja festival SloFolk 2015

Ta konec tedna se začenja festival SloFolk 2015 Foto: Matej Kramžer / arhiv ePosavje

Letos bo potekal od 23. do 28.aprila 11.mednarodni folklorni festival Slofolk, edini na Dolenjskem in v Posavju in edinstven v Sloveniji.

Festival bo potekal 5 dni v več krajih na Dolenjskem, v Ljubljani in v Posavju. V Posavju bomo gostili festival v nedeljo, 26.aprila, in sicer s prireditvami na Mostecu, v Domu upokojencev na Impoljci in zvečer na gala koncertu v Artičah. Na festivalu se bodo predstavile folklorne skupine iz Brazilije, Srbije, Makedonije, Turčije in Slovenije.

Na koncertih bodo skupine predstavljale svoje ljudsko izročilo, plese, glasbo, petje in običaje ter nam tako približale tudi življenje drugih narodov. Cilj festivala je kulturno zbliževanje narodov Evrope, druženje mladine različnih narodov ne glede na verske, etnične in druge razlike.

  • Artiče
    Vljudno vas vabimo na ogled gala prireditve 11. Mednarodnega folklornega festivala SloFolk 2015 dne 26. aprila ob 19. uri v obnovljenem Prosvetnem domu v Artičah.
  • Mostec
    Pod okriljem festivala Slofolk 2015 in v sodelovanju z Brodarskim društvom Mostec bo tudi popoldanska prireditev »V nedeljo pri brodu« na Mostecu, kjer bodo nastopile folklorne skupine iz Turčije in Srbije s pričetkom ob 13.45 s povorko folklornih skupin in s predstavitvenim koncertom ob 14.uri.

KUD Oton Župančič Artiče


Poglejte tudi

Pošljite novico