Leskovčani na Dnevih slovenske kulture v Istri (FOTO)

Leskovčani na Dnevih slovenske kulture v Istri (FOTO) Foto: Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

Na povabilo Slovenskega kulturnega društva Ajda iz Umaga, smo se ta vikend člani gledališke skupine iz KD Leskovec pri Krškem odpravili v Umag.

Z gledališko predstavo Tistega lepega dne smo v soboto, 24. 10. 2015 zaključili letošnje dneve slovenske kulture v Istri. V čudoviti dvorani POU- Pučko otvoreno učilište Ante Babić smo navdušili obiskovalce, naše rojake in njihove prijatelje, ki živijo v Istri in so nas v Umag prišli gledat iz različnih krajev hrvaške Istre. Za naše delo so nam bili hvaležni. Ponosni smo bili, da se lahko z našo predstavo, predstavimo tako daleč od doma, kjer smo zastopali naše društvo, naš kraj, občino Krško in ne nazadnje našo Slovenijo.

Po predstavi je sledilo prijetno druženje s Slovenci, ki jih je življenje poneslo v sosednjo državo. Med sproščenim razgovorom smo spoznali, da jih dogajanja v našem okolišu še kako zanimajo. Za uspešno gostovanje smo se nagradili v nedeljo, ko smo čudovito sončno popoldne izkoristili za sprehod ob slovenski obali in si ogledali mesto Piran. Tudi v bodoče želimo z našim delom razveseljevati naše rojake po svetu, kakor tudi, da bi naš prispevek k predstavljanju naše širše lokalne skupnosti videla in podprla tudi Občina Krško.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

FOTOGRAFIJE (7)


Poglejte tudi

Pošljite novico