Ljudske pevke Solzice obeležile 20 let delovanja

Ljudske pevke Solzice obeležile 20 let delovanja Foto. KUD Budna vas

Ljudske pevke Solzice iz Kulturno umetniškega društva Budna vas letos praznujejo dvajset let delovanja. Ob tej priložnosti so pripravile v nedeljo 10. junija koncert ljudskih pesmi na Brunku v srednjeveški cerkvi Svetih treh Kraljev.

Praznovanje s prepevanjem ljudskih pesmi so poleg njih polepšale še povabljene skupine ljudskih pevcev: Ljudski pevci Fantje z vasi, Ljudske pevke s Telč, sestri Apšner - Gmajnice in Marija Jerele. Voditeljica koncerta Jožica Pelko je doživeto orisala prehojeno pot slavljenk, na kateri se je zgodilo veliko zanimivega in lepega in kjer so spoznale veliko prijateljev ljudskega prepevanja. Ti so postali tudi njihovi prijatelji.

Ljudske pevke Solzice so pričele s svojim delovanjem v Aktivu kmečkih žena Budna vas od leta 2011 pa delujejo v Kulturno umetniškem društvu Budna vas, ki je bilo ustanovljeno prav na njihovo pobudo. Prva vodja je bila gospa Rozalija Tomažin, sedaj jih vodi gospa Magda Sigmund. Želijo ohranjati izročilo svojih prednikov za bodoče rodove in povezovati ljudi odprtih src za vse lepo. Za njihovo dejavnost na kulturnem področju jim je JSKD podelil Maroltove značke ZKD Sevnica pa priznanje.

Za doprinos kulturnemu dogajanju v kraju, občini in širše so se jim zahvalili in jim čestitali župan občine Sevnica gospod Srečko Ocvirk, predsednik krajevne skupnost Šentjanž gospod Boštjan Krmelj, župnik župnije Radeče gospod Miro Bergelj in predstavniki društev. Ob koncu koncerta so se zahvalile vsem pevkam, ki so prenehale s prepevanjem, vsem ki jim vsa ta leta pomagajo, jih podpirajo in z njimi sodelujejo. Prijetno druženje se je nadaljevalo v hladni orehovi senci še kar nekaj časa v nedeljsko popoldne.

Za KUD Budna vas
Magda Sigmund

FOTOGRAFIJE (11)


Poglejte tudi

Pošljite novico