Koncert solistov Simfoničnega orkestra GŠ Krško (FOTO)

Koncert solistov Simfoničnega orkestra GŠ Krško (FOTO) Foto: Lovro Vakselj

Zadnjo nedeljo v januarju so v dvorani Glasbene šole Krško pripravili koncert solistov Simfoničnega orkestra Glabene šole Krško. V raznolikem programu so se nam predstavili mladi člani orkestra, ki svoje izobraževanje nadaljujejo na srednjih glasbenih šolah, ter akademijah za glasbo pri nas in v tujini.

Kot prva se nam je predstavila mlada flavtistka Anamarija Božič s skladbo Suita v starem slogu, skladatelja Emila Krankeja. Za njo smo prisluhnili pozavnistu Toniju Sotošku in skladbi S. Stojowsky: Fantasy. V čas dunajskih klasikov nas je z violino popeljala Jerneja Vakselj, ki je izvedla Mozartov Koncert za violino in orkester v A-duru. Matic Sotošek na klarinetu, se je predstavil s skladbo Solo de Councoro, skladatelja A. Messagerja, Eva Fritz pa je zaigrala še eno Mozartovo delo in sicer Sonato za fagot v B-duru. Koncert je z Romancama št. 2 in 3, Roberta Schummana, zaključila oboistka Tjaša Škvorc.

Vse nastopajoče je na klavirju spremljala Nika Tkalec, ki se je prijazno odzvala povabilu simfonikov in s svojo spremljavo koncertnemu večeru dodala odličnost. Nastopajoči solisti so s svojim umetniškim čutom in izvedbo čudovito popestrili nedeljski večer, poslušalce pa obogatili z lepim glasbenim doživetjem. Zbrane v dvorani sta ob zaključku koncerta nagovorila tudi predsednica orkestra Tatjana Vakselj, ter dirigent Peter Gabrič, ki sta se ob tej priložnosti, s skromno pozornostjo, zahvalila vsem nastopajočim in jim še naprej zaželela uspešen študij glasbe.

Vir: Simfonični orkester GŠ Krško
Foto: Lovro Vakselj

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi

Pošljite novico