Večer Norveška in tamkajšnja književnost odpade

Večer Norveška in tamkajšnja književnost odpade Foto: arhiv ePosavje

Knjižnica Brežice vabi na druženje in pogovor o(b) knjigah z naslovom Norveška in tamkajšnja književnost. Druženje bo v sredo, 13. marca 2019, ob 17. uri.

ODPADE: Iz Knjižnice Brežice so sporočili, da druženje in pogovor o(b) knjigah: Norveška in tamkajšnja književnost v sredo, 13. 3. 2019 opade.

Norveška je država v Severni Evropi. Zaseda zahodni del Skandinavskega polotoka ter meji na Švedsko, Finsko in Rusijo. Deželo odlikuje razčlenjena obala ob Atlantskem oceanu s številnimi fjordi. Mnogi jo imenujejo tudi dežela polnočnega sonca. Večino obiskovalcev preseneti neverjetna lepota dežele.

Mnogi predeli so pesnike, slikarje, fotografe in druge navdahnili pri njihovem ustvarjanju. Norveško književnost zasledimo tudi z oznako nordijska književnost, značilni so njeni »literarni izvozi« po vsem svetu.

Knjige se iz norveškega jezika prevajajo v druge jezike, leto 2017 pa označujejo za najboljše leto tamkajšnje književnosti doslej (538 knjig je bilo prevedenih v 44 različnih jezikov). Ravno letos bo Norveška častna gostja na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu. O norveških avtorjih, njihovih delih in književnosti nasploh se bomo pogovarjali na tokratnem druženju. Kar nekaj bralnih namigov najdete na portalu www.dobreknjige.si, v razdelku »Narodnost« – »Norveška književnost«.

Vabljeni k prebiranju in snidenju v knjižnici.

Knjižnica Brežice


Poglejte tudi

Pošljite novico