V Valvasorjevi knjižnici gostili Pravljični večer za odrasle

V Valvasorjevi knjižnici gostili Pravljični večer za odrasle Foto: Polona Brenčič

V Valvasorjevi knjižnici Krško so v četrtek, 14. marca, pripravili že tretji Pravljični večer za odrasle, ki jih v koordinaciji Mariborske knjižnice organizira že 17 slovenskih splošnih knjižnic.

Mariborska knjižnica skupaj s partnerskimi knjižnicami že deseto leto pripravlja Pravljične večere za odrasle. Namen teh večerov je, da si ljudje tako kot včasih s pripovedovanjem zgodb krajšajo dolge zimske večere. Pravljičarji iz različnih slovenskih splošnih knjižnic obiskujejo slovenske knjižnice in pripovedujejo zanimive zgodbe.

Valvasorjeva knjižnica Krško se je projektu priključila pred tremi leti in tako so letos že tretjič gostili pravljičarje iz slovenskih splošnih knjižnic. Jure Bohinec iz Mestne knjižnice Kranj je publiko navdušil z zgodbo o škratu Polesnjaku, Suzana Slavič iz Mariborske knjižnice je pripovedovala o Kralju, ki je rad hodil na lov in njegovih treh hčerah, Marko Bezenšek iz knjižnice Slovenske Konjice je podal zanimivo zgodbo Sreča je srečala razum na vrtu, Monika Čermelj iz Mariborske knjižnice pa zgodbo o Svetem Pelegrinu in Severinu. Darja Plavčak iz Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je tokrat iz svoje pripovedovalske »malhe« izbrala zdravilno zgodbo Potok, puščava, veter, Tatjana Jamnik iz Mariborske knjižnice nam je približala irsko zgodbo o Kukuriku. Kot je v pravljicah v navadi, je vsaka poleg same zgodbe v sebi nosila sporočilo, ki te spremlja še po koncu večera.

Zbrane je pozdravila direktorica knjižnice Urška Lobnikar Paunović. Čarobnost večera pa so z glasbo pričarali učenki Glasbene šole Krško Liza Pirc in Maja Zakšek na klarinetu ter Peter Urek na klaviaturah. Pravljičarji in obiskovalci so večer zaključili v prijetnem pogovoru o pomenu pravljic. Domov so odšli zadovoljni in napolnjeni z dobrimi zgodbami ter z mislijo, da se udeležijo tudi naslednjega pravljičnega večera za odrasle.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Urška Lobnikar Paunović
Foto: Polona Brenčič

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi

Pošljite novico