Srečanje lutkovnih skupin občin Sevnica in Trebnje

Srečanje lutkovnih skupin občin Sevnica in Trebnje Foto: JSKD OI Sevnica

V torek, 26. marca, je v obnovljeni Kulturni dvorani v Tržišču potekalo območno srečanje lutkovnih skupin občin Sevnica in Trebnje. Na srečanje se je prijavilo pet lutkovnih skupin. Tri skupine iz občine Sevnica in dve skupini iz občine Trebnje.

Kot prva se nam je predstavila domača Lutkovna skupina Pikapolonice iz OŠ Tržišče. Pod dolgoletnim mentorstvom Andreje Umek so nam zaigrali predstavo NAJMANJŠA SOVICA. Sledila je predstava ZABAVA V ZABOJNIKU, ki jo je pripravila Lutkovna skupina Vrtavke iz OŠ Boštanj. Skupino od ustanovitve vodi mentorica Nena Bedek. Predstavo MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON so nam pripravile učenke iz OŠ Krmelj pod mentorstvom Urške Kuganič in Sanje Štefanič. Mentorica Justina Zupančič je skupaj z učenci iz OŠ Veliki Gaber pripravila predstavo PRIHAJAJO, KAJ BO PA ZDAJ? Srečanje pa je zaključila Lutkovna skupina iz OŠ Trebnje. Pod mentorstvom Arijane Novak in Ane Grčar so se nam predstavili s predstavo TIHO, TUKAJ BEREMO!

Skupine je skozi celo dopoldne strokovno spremljala lutkovna animatorka, igralka ter pripovedovalka Katja Povše.

Vse nastopajoče in obiskovalce je prišel pozdravit podžupan Občine Sevnica, gospod Janez Kukec. Srečanje so si ogledali tudi učenci iz OŠ Tržišče, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Ane Gale Sevnica in otroci iz Vrtca Šentjanž. Srečanje je potekalo v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Sevnica.

Katja Pibernik
Koordinatorka JSKD OI Sevnica

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi

Pošljite novico