Pomlad prihaja – imam 10 let, KD Leskovec pri Krškem

Pomlad prihaja – imam 10 let, KD Leskovec pri Krškem Foto: KD Leskovec pri Krškem

Člani KD Leskovec pri Krškem so v soboto uspešno izvedli tradicionalno spomladansko prireditev, ki je bila v znamenju 10. obletnice delovanja društva.

V ta namen je prireditev tudi dobila ime »Pomlad prihaja – imam 10 let«. Prireditev je potekala v športni dvorani leskovške osnovne šole, ki so jo skoraj do zadnjega kotička zapolnili obiskovalci.

Program malo drugače...

Za razliko do prejšnjih let je program potekal malo drugače, so so bili člani društva tokrat v vlogi gledalcev, za bogat praznični program pa so poskrbeli povabljeni gostje Pihalni orkester Kapele, mažoretke skupine Baton iz Krškega, pevci skupine Lavrencij iz Rake, ansambel Francija Ocvirka, Folklorna skupina DKD Svoboda Senovo, Anton Petrovič, člani Kulturnega društva Franc Požun iz Zabukovja ter tenorist Marko Železnik.

Program je vodila predsednica društva Mojca Špiler, ki je med drugim predstavila delovanje 67-članskega društva, katerega prireditve je v 10-letnem delovanju obiskalo več kot 10.000 obiskovalcev.

Svojo bogato kulturno dejavnost ter delovanje društva so strnili v izdanem zborniku z naslovom »10 let KD Leskovec pri Krškem«, ki je bil prvič javno predstavljen na prireditvi in na katerega so člani društva zelo ponosni.

Ob tej priložnosti so bila podeljena posebna priznanja ustanovnim članom društva, ki so še danes člani. Priznanja so dobili Janez Kerin, Rastislav Florjančič, Jože Žabkar, Kristina Lovšin Salmič, Bernardka Zorko, Ana Antolič Miler, Mojca Vizler, Janja Starc ter v odsotnosti Petra Rep Bunetič ter Slavica Jarkovič.

Kdaj do nove dvorane?

"Čestitkam društvu so se pridružili predstavniki nastopajočih skupin, predsednik KS Leskovec pri Krškem, Bojan Mežič in župan Občine Krško, Franc Bogovič, ki je članom ob tej priložnosti obljubil, da si bo prizadeval za realizacijo obljubljene dvorane še pred »polnoletnostjo« društva. Društvo KD Leskovec pri Krškem je namreč eno najaktivnejših društev v krški občini, ki združuje dramsko, literarno, foto ter plesno sekcijo, vendar še vedno nima na voljo lastnih prostorov za svoje prireditve," so zapisali v sporočilu za javnost.

Po uradnem delu prireditve, ki se je zaključilo s skupnim slavnostnim rezanjem torte obeh dosedanjih predsednikov ter predsednice (Jože Žabkar, Janez Kerin, Mojca Špiler) je sledilo skupno druženje z nastopajočimi ter obiskovalci.

Literarni večeri, v decembru predstava Mišolovka

V letošnjem letu bo društvo izvajalo že tradicionalne literarne večere (prvi bo v mesecu juniju pri vodnjaku v Leskovcu), Anine glasbene večere, v mesecu decembru pa bo mladinska gledališka skupina pod vodstvom Mirjane Marinčič premierno uprizorila predstavo »Mišolovka«. "Za društvo je vsekakor najbolj vzpodbuden podatek, da ima zelo aktiven podmladek, ki se zelo aktivno vključuje pri vseh dogodkih, ki jih društvo organizira," so še dodali v sproočilu.

(KD Leskovec, eP)

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi

Pošljite novico