50 DNI NA POTI: Pia in Andrej tokrat s Kamenjaka do Prevlake

50 DNI NA POTI: Pia in Andrej tokrat s Kamenjaka do Prevlake Grafika: ePosavje

Pia Peršič in Andrej Martinčič se tokrat odpravlja na 1080 kilometrov dolgo pot. Člana Društva NaTuro in ustvarjalca zanimivih podvigov se tokrat odpravljata z rta Kamenjak v Istri do rta Prevlaka na skrajnem jugu Hrvaške.

Trasa poti: Rt Kamenjak – Učka – Grobničke Alpe- Velebit – Dinara – Kozjak – Omiška Dinara – Biokovo – Pelješac – rt Prevlaka.

S Kamenjaka do Prevlake

Pot Via Adriatica Trial bosta začela v četrtek, 26. aprila, ko se bosta z rta Kamenjak na jugu Istre odpravila čez Učko in Grobničke Alpe na Velebit, po prečkanju tega jadranskega masiva pa bosta prek Dinare, Kozjaka in Omiške Dinara pot nadaljevala na Biokovo in preko Pelješca do zadnje točke v Republiki Hrvaški, do rta Prevlaka. Kakor načrtujeta v zadnjih dneh pred odhodom, bosta za pot potrebovala približno 50 dni.

Z nahrbtnikom, gorilnikom in opremo, ki jo bosta nosila seboj

Kot sta sporočila pred odhodom, se bosta zaradi slabše infrastrukture in težke logistike z oskrbovanjem - na poti je malo planinskih postojank, pojavile se bodo lahko težave s pitno vodo, divjimi živalmi in minskimi polji, se na pot odpravljava z nahrbtnikom, gorilnikom in vso opremo, ki jo bova sama nosila s seboj.

Via Adriatica Trail, Grafika: Društvo NaTuro

Utrinke boste lahko spremljali tudi na ePosavje.com

Njuno pot bomo spremljali tudi na naših straneh, sicer pa bosta utrinke s poti, fotografije in videozapise beležila na Facebook strani Hodim, torej sem.

Divja različica, ki se lahko primerja s trekingi svetovnega formata

Kot dodajata, bosta na poti popisala vse kulturne in naravne znamenitosti, vire pitne vode, opozarjala na nevarnosti (minska področja) in s tem tudi ponudila nformacije ustanoviteljem poti Zavodu AktivNatura iz Zagreba ter seveda vsem nadaljnim avanturistom in pohodnikom po Via Adriatica Trailu. Srečno na poti, Pia in Andrej!

(bš)


Poglejte tudi