(FOTO) Z nevihto in mavrico se je končalo 14 dni vročega poletja

(FOTO) Z nevihto in mavrico se je končalo 14 dni vročega poletja Mavrica na Sremiču, Foto: ePosavje.com

S prihodom vremenske motnje se v petkovem popoldnevu končuje daljše obdobje stabilnega vremena z najvišjimi dnevnimi temperaturami nad 30°C. Razvoj vremena v petkovem popoldnevu spremljamo v nadaljevanju zapisa:


Te zanimajo novice iz Posavja?

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:


IZ MINUTE V MINUTO:

(18:00) Mavrica na Grmadi

 Foto: ePosavje.com

(17:35) Malo dežja pa vendarle je

No, nekaj malega dežja in prepiha pa bomo vendarle deležni. Rep tokratne nevihtne celice je prinesel malo več kapelj dežja in dolgo pričakovan prepih. Količina padavin bo komaj omembe vredna.

(17:15) Nekaj grmenja, brez opaznega dežja, "sparina" še ni popustila

Nevihtna celica iznad Novega mesta se je ločila v del proti Metliki na eni strani ter v drugi del proti Šmarješkim Toplicam in naprej proti Posavju in prav ta drugi del nevihtne celice je počasi razpadel, slišati je bilo nekaj grmenja, nekaj malega dežja pa je bilo, sodeč po spletni kameri na hidroelektrarni Blanca, v ozkem pasu med Artom in Impoljco.

(16:55) Največji radarski odboji v Beli krajini

V času nastanka tega zapisa so največji radarski odboji na območju Bele krajine in pri Novem mestu, iz opisane nevihtne celice pa vsaj zaenkrat ni videti, da bi se lahko močneje razvila tudi na širšem območju Posavja.

(16:37) Leto dni od nevihte z mavrico in strelami

Pogled v zgodovino vremenskih objav na naši strani nam prinese zanimivo naključje. Prav na današnji dan v letu 2017 se je čez Psosavje zapeljala podobna vremenska motnja, ki se je končala z rumenim sončnim zahodom ter mavrico in strelami v enem. Več si lahko pogledate s klikom na spodnjo povezavo:

Čez Posavje se je zapeljala prava poletna nevihta (FOTO, VIDEO)

(16:35) Možna je tudi toča

Kot so sporočili z Agencije Republike Slovenije za okolje, so popoldne in zvečer predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra.

(16:30) Nevihtna celica pred Novim mestom

Pred Novim mestom se je nekaj po 16. uri sestavila nevihtna celica, ki bi lahko v naslednji uri vplivala na vreme v Posavju.

Radarska slika padavin v živo (vir: ARSO):

(bš, eP)

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi