Sevnica, vse najboljše! Pričel se je sevniški praznični november

Sevnica, vse najboljše! Pričel se je sevniški praznični november Foto: arhiv ePosavje

Pričel se je november in z njim praznični mesec občine Sevnica. S kulturno- družabnimi dogodki bo pester že uvodni vikend. Prva od prireditev bo v soboto, 3. novembra, na Gradu Sevnica. KŠTM Sevnica, Društvo sevniški graščaki in Grajsko lutkovno gledališče Sevnica prirejajo grajski dan doživetij za otroke in družine pod naslovom »Z družino bomo graščaki«. Vabljeni k obisku ob 9. uri in ob 10.30.

Krajevna skupnost Studenec je v sodelovanju z Občino Sevnica, društvi in krajani tudi letos uspešno zaključila nekaj projektov. Ob praznovanju občinskega praznika bodo namenu predali posodobljene javne poti v središču Studenca in novo kuhinjo Aktiva žena Studenec. Odprtje javnih poti bo jutri, 3. novembra, ob 15. uri pri šoli na Studencu. Sledilo bo odprtje novih prostorov Aktiva žena Studenec v stavbi nekdanjega krajevnega urada.

Občina Sevnica je v krajevni skupnosti Zabukovje zaključila sanacijo plazišča na lokalni cesti Podvrh-Trnovec. Ob praznovanju praznika krajevne skupnosti bo tako simbolično predan v uporabo prenovljen odsek lokalne ceste skozi Trnovec. Investicija bo predana namenu v soboto, 3. novembra, ob 17. uri na križišču pod domačijo Jazbec v Trnovcu. Odprtju investicije bo sledila osrednja prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti s podelitvijo krajevnih priznanj, ki bo ob 18. uri v večnamenskem domu v Zabukovju.

Društvo vinogradnikov Šentjanž v počastitev občinskega praznika prireja Martinov večer v Šentjanžu, ki ga bo s pesmijo popestrila Vokalna skupina Vilinke.

Glasbeni dogodek bo v soboto, 3. novembra, ob 19. uri v farni cerkvi v Šentjanžu. V nedeljo, 4. novembra, KŠTM Sevnica vabi na dan odprtih vrat arheološkega parka Ajdovski gradec, ki bo potekal od 10. do 17. ure. Tega dne pa v svojo družbo vabi tudi Kulturno društvo Primož Trubar Loka, in sicer k ogledu komedije Vaško življenje, ki bo ob 17. uri v Kulturnem domu Loka.

Občina Sevnica


Poglejte tudi