JUNAK! Na avtocesti pri Starinah preprečil hujšo nesrečo

JUNAK! Na avtocesti pri Starinah preprečil hujšo nesrečo Foto: Policijska uprava Novo mesto

Za naslednjo zgodbo s srečnim koncem je poskrbel občan iz okolice Cerkelj ob Krki, kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, ki je na avtocesti pri Starinah preprečil hujšo prometno nesrečo.

Pogumno ravnanje občana

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, "je v ponedeljek nekaj po 18. uri je na avtocesti pri postajališču Starine v smeri proti Novem mestu voznik tovornega vozila s svojim neodgovornim in nevarnim ravnanjem močno ogrožal ostale udeležence v prometu. Le odločnemu in pogumnemu ravnanju občana, ki se je takrat nahajal v bližini, gre zahvala, da na avtocesti ni prišlo do prometne nesreče, verižnega trčenja in tragičnih posledic."

Stekel do tovornjaka, vklopil smernike in poklical policiste

"Občan iz okolice Cerkelj ob Krki se je tega dne nahajal na avtocestnem postajališču, kjer je izvajal zimsko službo. V času, ko je bila že tema in slabša vidljivost je opazil, da je na avtocesti, na prehitevalnem in delno na voznem pasu obstalo tovorno vozilo, kar je predstavljalo izjemno nevarnost za druge voznike. Takoj se je odločil in priskočil na pomoč. Varno je stekel do tovornega vozila in se povzpel do kabine, kjer se je nahajal voznik, s katerim pa je bilo očitno nekaj narobe, saj je bil povsem zmeden in ni vedel niti tega, da se nahaja na avtocesti. Vklopil je vse štiri smernike in o nevarnosti obvestil policiste na številko 113," dodajajo v sporočilu.

Na Policijski upravi Novo mesto smo naslednji dan prejeli klic voznika, ki se je želel zahvaliti občanu, ki ga je opozoril na nevarnost in dejal, da mu je gotovo rešil življenje ali vsaj preprečil hudo prometno nesrečo. Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, je tako v četrtek pogumnega občana sprejel in se mu zahvalil za njegov odziv, odločno in pogumno ukrepanje, s čimer je izpostavil lastno varnost z namenom, da bi zavaroval druge.

 

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Prižgal lučko na mobilniku in opozarjal voznike

Kot še pišejo policisti, je občan "v želji, da bi preprečil tragične posledice in voznike opozoril na nevarno oviro na avtocesti, oblečen v odsevni brezrokavnik stopil za ograjo med obema smernima pasovoma, vklopil lučko na mobilnem telefonu in z mahanjem opozarjal voznike in kmalu so na kraj prihiteli tudi policisti, ki so zavarovali kraj."

Hrvaški tovornjakar pa pijan kot...

Policisti so med postopkom z 32-letnim voznikom, državljanom Hrvaške, je bilo ugotovljeno, da je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligramov alkohola (3,6 g/kg), po pregledu v bolnišnici so ga odpeljali v prostore za pridržanje, naslednji dan pa z obdolžilnim predlogom na Okrožno sodišče Novo mesto. Sodnica mu je izreklo globo v višini 1.220 evrov in stransko kazen 18 kazenskih točk in tako prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

(bš)


Poglejte tudi