Tako izgleda tretji krški most čez Savo v Žadovinku (FOTO)

Tako izgleda tretji krški most čez Savo v Žadovinku (FOTO) Foto: ePosavje.com

Dela na projektu izgradnjega novega mostu čez Savo v Žadovinku v Krškem so že skoraj zaključena. Največ aktivnosti je te dni usmerjeno v dokončanje izgradnje krožišča na desnem bregu Save, kar pa je najpomembnejše - dobrih 274 metrov dolg most čez Savo je kot pravkar iz tovarne.

Most bo za promet odprt predvidoma v marcu

Trenutno končujejo krožišče

Tretji krški most čez Savo, ki bo povezal krožišče na levem bregu Save pod tovarno zdravil Krka in desni breg Save na novem krožišču pri Megadomu bodo odprli v skladu s terminskim načrtom v marcu prihodnje leto.

Iz krožišča trije kraki, en na obvoznico, en proti "šopingu" in en v čakanju

V krožišču se bo južni del obvoznice iz krožišča nadaljeval po novozgrajenem delu ceste mimo industrijske cone Žadovinek do priključka na obstoječe cesto Drnovo – Krško, po domače povedano "pod daljnovodi". Drugi krak iz krožišča bo peljal mimo Megadoma in Tuša v križišče pri šopingu, tretji krak pa je zaenkrat še "slepi krak" in bo enkrat v prihodnje namenjen vključitvi prometa iz dela industrijske cone Žadovinek mimo nekdanjega Novolesa.

Kaj je novega na mostu v decembru?

In kaj je novega na mostu te dni? V Žadovinku potekajo zaključna dela na krožišču na desnem bregu z izgradnjo povezovalne ceste med novim krožiščem in križiščem pod Megadomom. Več v fotografijah!

(bš)

FOTOGRAFIJE (12)


Poglejte tudi