KRŠKO: V tem tednu pripravljalna dela za rušenje stare belilnice

KRŠKO: V tem tednu pripravljalna dela za rušenje stare belilnice Foto: ePosavje.com

V objemu nekdanjega olimpijskega bazena na območju tovarne Vipap v Krškem je po opustitvi proizvodnje celuloze podobo mesta kazila stavba stare belilnice. No, zdaj je priša super novica!

Pripravljalna dela za rušenje stare belilnice

Širitev prostorov krških poklicnih gasilcev

Kot so sporočili z Občine Krško, bodo namreč v tem tednu na območju bivše proizvodnje celuloze Vipap začela pripravljalna dela za rušenje stare belilnice. Objekt ti. stare belilnice je tisti rumene barve na južni strani prostorov Poklicne gasilske enote Krško. In prav rušenja se najbolj veselijo krški poklicni gasillci, saj se bo po sprostitvi tega prostora na Tovarniški ulici lahko začel projekt širitve in dograditve sedanjih že premajnih garaž.


Izgradnja prizidka in obnova gasilskega doma

"Naložba predvideva izgradnjo prizidka in obnovo gasilskega doma, ki bo zasnovan tako, da bo oblikovno in funkcionalno prilagojen okrepljeni vsebini. Poleg tega se zaradi potreb po novih in obnavljanju obstoječih znanj in veščin pojavlja potreba po uporabi ustreznih in primerno opremljenih kabinetih in učilnicah in potreba po dodatnih garažnih prostorih za gasilska vozila," so ob potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta v maju 2017 zapisali na Občini Krško. Na delu trenutne "stare belilnice" je sicer predviden tudi regijski vadbeni poligon za usposabljanje gasilcev. 

(bš)

 


Poglejte tudi