Sevniško Rast(išče) sreče v letu 2018

Sevniško Rast(išče) sreče v letu 2018 Foto: arhiv ePosavje

Marca 2018 je Družinski inštitut Zaupanje v Sevnici pričel z izvajanjem regionalnega projekta Rast(išče) sreče. Nosilec projekta je Mladinski center Krško, v posavski regiji pa ga poleg omenjenih organizacij izvajata tudi KTRC center Radeče in Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli.

Celoten projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz Evropskega socialnega sklada, v Sevnici pa projekt finančno podpira tudi Občina Sevnica.

Glavna aktivnost Družinskega inštituta Zaupanje v okviru projekta Rast(išče) sreče je bilo dolgotrajno individualno spremljanje posameznih otrok in mladostnikov, ki se pri premagovanju vsakdanjih ovir srečujejo z raznovrstnimi izzivi, ki jim sami niso kos. V slabem letu so spremljali 23 takih otrok in mladostnikov iz 4 osnovnih šol v občini Sevnica. Zaposleni in usposobljeni prostovoljci so tako v letu 2018 z njimi opravili več kot 100 individualnih intervencij.

Poleg spremljanja otrok in mladostnikov je strokovni kader Družinskega inštituta Zaupanje opravil tudi preko 30 brezplačnih ur terapevtskega svetovanja za starše teh otrok. Ekipa Družinskega inštituta Zaupanje se je otrokom in mladostnikom v letu 2018 približala tudi na sevniških ulicah. Izpeljali so 15 intervencij uličnega dela, s katerimi so popestrili vsakdanjik več kot 80 mladostnikom in jih z različnimi aktivnostmi spodbudujali h kakovostnemu in zdravemu načinu preživljanja prostega časa.

Družinski inštitut Zaupanje bo s projektom Rast(išče) sreče nadaljeval tudi v letu 2019, ko se jim bo pri uličnem delu pridružil pisan kombi z imenom Osrečevalnik (»Srečko«). V svoje kroge z veseljem sprejmejo tudi nove prostovoljce, ki jih zanima delo z mladimi in si želijo pridobiti nova znanja in poznanstva.

Družinski inštitut zaupanje Sevnica


Poglejte tudi