Promocijo posavskih rib bo nadgrajeval projekt »Riba je in«

Promocijo posavskih rib bo nadgrajeval projekt »Riba je in« Foto: arhiv ePosavje

Cilje projekta »Najboljša riba je Posavska riba«, med njimi izboljšanje ozaveščenosti o pomenu rib v zdravi prehrani ter krepitev zanimanja za oskrbo s svežimi in kakovostnimi posavskimi ribami, bo od meseca maja nadgrajeval projekt »Riba je in«.

Namen projekta je povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri prebivalcih območja Lokalne akcijske skupine Posavje, v vseh šestih posavskih občinah. Nosilec projekta je Občina Sevnica, partnerji pa so: KŠTM Sevnica, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo kmečkih žena Arnika iz Radeč, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško.

V sklopu projekta se bodo zvrstile številne dejavnosti z osrednjimi cilji krepitve kakovostne prehrane, vključevanja kakovostnih prehranskih izdelkov v prehrano domačinov in širjenja kulture uravnotežene prehrane z ribami. Po celotnem Posavju bodo izvedene kulinarične delavnice, predavanja in izobraževanja, organizirani bodo razni ribji dogodki s promocijo posavske postrvi, v Sevnici bo urejen tudi razstavno-turistični in izobraževani prostor s pripravo razstave in ulične razstave, aktivi kmečkih žena bodo pripravljali dobrote iz ribe za javne prireditve, oblikovani bodo inovativni pristopi ponudbe rib lokalnemu prebivalstvu.

Za projekt, ki se bo izvajal dve leti, so bila odobrena sofinancerska sredstva s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, in sicer v okviru izbora operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje v letu 2018.

Občina Sevnica


Poglejte tudi