Potres v Posavju: Magnituda 2,7 - streslo je pri Kozjem

Potres v Posavju: Magnituda 2,7 - streslo je pri Kozjem Grafika: ePosavje

Minuto po 12. uri je streslo v Posavju. Potres smo čutili povsod po Posavju, prvi podatki kažejo, da je streslo z magnitudo 2,1. Epicenter potresa je bil 5 kilometrov vzhodneje od Kozjega.

Potres v Posavju

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje pravijo, da je minuto čez 12. uro streslo 4 kilometre jugovzhodneje od Kozjega. Epicenter je bil na globini 2 kilometrov, streslo je z magnitudo 2,6. 

(12:10) Potres čutili tudi na Celjskem

Po prvih podatkih so potres najbolj občutili v krški občini, prijave pa prihajajo tudi iz brežiške občine, iz Bistrice ob Sotli, Kozjega in tudi z območja Celja.

Seizmogram potresa

Grafika: ARSO

(12:13) Intenziteta ni presegla IV. stopnje po EMS-98 lestvici

In kaj pravijo uradne informacije? "V ponedeljek, 4. februarja 2019, ob 12.01 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,6 v bližini Kozjega, 82 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci ožjega nadžariščnega območja. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," pravijo na ARSO.

(15:00) 93 odzivov do 15. ure

Do 15. ure so na Agenciji Republike za okolje prejeli 93 odzivov prebivalcev, največ (41) so jih prejeli iz krške občine, 26 iz občine Kozje, 11 iz občine Brežice in Bistrica ob Sotli, po en odziv pa iz kostanjeviške in celjske občine ter iz Podčetrtka.

(bš)


Poglejte tudi