Dan odprtih vrat na strelišču v Zaklu (FOTOGRAFIJE)

Dan odprtih vrat na strelišču v Zaklu (FOTOGRAFIJE) Foto: Boštjan Colarič

Na strelišču v Zaklu je v okviru praznovanja praznika Krajevne skupnosti Senovo potekal Dan odprtih vrat. V drugi svetovni vojni so bili ob napadu XIV. divizije leta 1944 uničeni posamezni objekti rudnika, med drugimi tudi naprave na področju današnjega strelišča. V spomin na te dogodke Krajevna skupnost Senovo obeležuje svoj praznik.

Tokratni dan odprtih vrat sta skupaj organizirali Društvo za praktično streljanje Senovo in Lovska družina Senovo. Zbrane je na začetku nagovoril novi predsednik Društva za praktično streljanje Zvonko Glas, ki je predstavil delovanje društva v lanskem letu, pozdravila pa sta jih še predsednik sveta Krajevne skupnosti Senovo Vlado Grahovac ter župan občine Krško mag. Miran Stanko.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo orožja, se preizkusili v streljanju s pištolo in revolverjem, z malokalibrsko puško v streljanju na tarčo bežečega merjasca in še v trapu, oziroma streljanju na glinaste golobe. Prikaz streljanja s puškama je predstavil predsednik Lovskega društva Senovo Zlatko Gabrič.

Boštjan Colarič

FOTOGRAFIJE (53)


Poglejte tudi