KRŠKO: Po tretjem mostu čez Savo v naslednjem tednu (VIDEO)

KRŠKO: Po tretjem mostu čez Savo v naslednjem tednu (VIDEO) Foto: ePosavje.com

Kdaj se bomo peljali čez novi krški most? To vprašanje si je v teh dneh zastavilo že mnogo Krčank in Krčanov. V petek pa je župan občine Krško Miran Stanko sporočil, da v teh dneh potekajo zadnji popravki za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Zadnji popravki za pridobitev uporabnega dovoljenja

Most naj bi odprli v naslednjem tednu

Kot je Stanko povedal na petkovem tradicionalnem druženju posavskih županov z novinarji, naj bi most - po zadnjih popravkih s tehničnega pregleda - odprli v naslednjem tednu. "Izgradnja te faze krške obvoznice bo v vrednosti 14,7 milijona evrov, od tega je približno 8 milijonov evrov sofinanciranih iz evropskih sredstev. Glavni investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastruktura, Občina Krško pa sofinancira slabih 30 odstotkov celotne investicije," je ob tem povedal Stanko. 

Uporabno dovoljenje bi lahko dobili v naslednjem tednu

Tehnični pregled novega mostu čez Savo v Žadovinku so opravili 30. januarja, po katerem sta se pokazali dve pomankljivosti. Prvo - dokumentacijsko - pomanjkljivost so že odpravili, drugo pomanjkljivost pa bodo uredili v teh dneh, ko bodo dokončali še en kos ograje. Po besedah krškega župana bi lahko uporabno dovoljenje dobili v naslednjem tednu, okrog 20. februarja in takrat bi tudi stekel promet.

Obvoznica pod Vipapom junija

Na obvoznici mimo Vipapa naj bi promet stekel v juniju, južni krak mimo Žadovinka na krožišče pri nakupovalnem središču pa bo končal - če bo vse po načrtih - v septembru, oz. oktobru.

  IZJAVA


(bš)


Poglejte tudi