URADNO: Po novem mostu v Krškem od petka naprej!

URADNO: Po novem mostu v Krškem od petka naprej! Foto: ePosavje.com

Pa jo imamo! Uradno informacijo o odprtju tretjega mostu čez Savo v Krškem. Dolgo pričakovan datum odprtja nove cestne pridobitve, ki bo spremenila utrip življenja pod Sremičem, je tu.

Petek, 22. februar, 12:00

Informacijo so nam potrdili na Ministrstvu za infrastrukturo

Po odpravljenih dveh pomankljivostih s tehničnega pregleda konec januarja je zdaj že znan datum odprtja novega mostu v Krškem. Kot so nam potrdili na Ministrstvu za infrastrukturo, se bomo po novem mostu v Žadovinku peljali od petkovega popoldneva, 22. februarja, naprej. Krajša slovesnost bo ob 12. uri, nato pa bo most uradno predan namenu. 

  Tretji most čez Savo v Krškem


Celotna obvoznica bo zaključena jeseni

Dela na obvoznici mimo Vipapa bodo končana predvidoma v juniju, na južnem kraku skozi Žadovinek pa naj bi z deli končali na jesen. Ocenjena vrednost južnega dela obvoznice vključno z gradnjo mostu, gradnjo krožišča na desnem bregu Save, rekonstrukcijo ceste Krško – Vrbina in novogradnjo obvoznice v Žadovinku znaša 14,3 milijona evrov, od tega je bilo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za to naložbo odobrenih 8,73 milijona evrov.

Tretji krški most čez Savo je tik pred odprtjem (VIDEO)

Tretji most čez Savo

V Krškem bodo tako še v tretje povezali levi in desni breg Save, z novo pridobitvijo bodo do končanja obvoznice pod Vipapom razbremenili promet na desnem bregu Save po Cesti krških žrtev (predvsem iz smeri Drnovega proti Brežicam), po dokončani obnovi tega dela obvoznice pa bo lažje zadihala tudi Cesta 4. julija na levem bregu Save.

  360° sprehod po krškem mostu


(bš)

FOTOGRAFIJE (11)


Poglejte tudi