Fašjenk 2019: Pustna povorka v Dobovi (FOTO, VIDEO)

Fašjenk 2019: Pustna povorka v Dobovi (FOTO, VIDEO) Foto: Anton Hruševar

V Dobovi so se v soboto z mednarodnim pustnim karnevalom zaključila pustna rajanja v državi. Dobovskega karnevala se je udeležilo približno 50 domačih in tujih skupin – tako etnografskih kot karnevalskih, znotraj katerih se je skrivalo več kot 1000 zamaskiranih navdušencev pusta.

  FAŠJENK 2019

 Video: Ansat TV

Pustna povorka v Dobovi

Fotografije in videozapis

Na sobotni pustni prireditvi je sodelovalo 56 prijavljenih skupin iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Že tretje leto zapored so prišle maškare z Reke, hajdinski Koranti so v Dobovi gostovali že 21. leto, na pustni povorki pa so sodelovale še skupine iz Ilirske Bistrice, Šoštanja, Mozirja, Ptuja in okolice s princom ptujskega karnevala ter številne domače skupine. "Za nami je pester teden, veliko priprav je bilo. Najbolj smo veseli, da nam pomaga tudi lepo vreme. V karnevalskih oblekah in maskah je v dežju zelo nerodno," je ob tem povedal Ivan Kovačič iz dobovskega Fašjenka.

Fotogalerija Antona Hruševarja

V nadaljevanju si lahko pogledate bogato fotogalerijo Antona Hruševarja, v kateri je zabeležil nekaj utrinkov sobotne karnevalske Dobove.

(bš)

FOTOGRAFIJE (45)


Poglejte tudi