Mladinski protest proti podnebnim spremembam (VIDEO)

Mladinski protest proti podnebnim spremembam (VIDEO) Foto: ePosavje.com

Podnebni problemi so nedvomno eno od najbolj perečih vprašanj sodobnega sveta. V petek, 15. marca 2019, se obeta eden največjih okoljskih protestov zadnjega desetletja.

  VIDEO


Mladi na ulici tudi v Brežicah

Mladinski protest proti podnebnim spremembam

Mladi ne verjamejo več visokoletečim besedam svetovnih elit o reševanju podnebne krize, saj naš planet pustošijo poplave, požari in druge okoljske katastrofe, emisije toplogrednih plinov pa naraščajo iz leta v leto. Mladi zato po vsem svetu združujejo moči in pritiskajo na politike, da s konkretnimi dejanji  zaustavijo nevarno segrevanje planeta. Povod za to gibanje, ki se je začelo lani, je poddala 15-letna Greta Thunberg. Ob petkih je prenehala hoditi v šolo in protestirala pred švedskim parlamentom, da bi vplivala na podnebno politiko Švedske.

Protesti v več kot 50 državah sveta

V petek, 15. marca 2019, bodo mladinski protesti proti podnebnim spremembam potekali v več kot 50 državah sveta.

V sodelovanju z Unescovo mrežo šol v občini Brežice

"Za protestom ne stoji nobena velika organizacija, stranka ali podpornik, gre za samoiniciativo dijakov, študentov in učiteljev. Gimnazija Brežice podpira dejavnosti in aktivnosti, ki so usmerjene k varovanju okolja, ohranjanju narave ter ozaveščanju mladih za razvijanje takšnega odnosa do narave. Dijaki in profesorji Gimnazije Brežice se bodo v sodelovanju z Unescovo mrežo šol v Občini Brežice pridružili mladinskemu protestu. Protest se bo pričel ob 11.45 pred stavbo Občine Brežice," so sporočili z Gimnazije Brežice.

(Gimnazija Brežice, bš, eP)


Poglejte tudi