V MC Krško ozaveščali o nasilju nad ženskami (FOTO)

V MC Krško ozaveščali o nasilju nad ženskami (FOTO) Foto: Mladinski center Krško

V soboto, 16. marca 2019, je v prostorih MC Krško potekal zaključni dogodek projekta »Keep Fighting for Equality.« EVS prostovoljki iz Španije, Omaina in Neus, ki sta na dolgoročnem prostovoljskem projektu v MC Krško sta skozi delo v Krškem in širše posneli avtorski film, v soboto pa svoj izdelek na interaktiven način predstavili širši javnosti o ozaveščanju v boju proti nasilju nad ženskami in boju za enakost spolov.

V namen dolgoročnega projekta in nadaljevanje uspešnega dogodka in kratkega filma, ki sta ga že predstavili v mesecu novembru 2019 sta prostovoljki posneli kratek film, kje so sodelovale ženske različnih narodnosti, izkušenj in ozadij. Prav tako pa sta k sodelovanju povabili zaposlene ženske in prostovoljke iz Mladinskega centra Krško in naredili fotografsko razstavo njihovih portretov.

V nadaljevanju je sledil dogodek odprtega tipa, kjer so bili udeleženci povabljeni k temu, da preberejo, zapojejo ali na kakršen koli zanimiv in drugačen način delijo dela žensk, ki so jim pri srcu in se jim zdijo pomembne širjenja. Na koncu je sledila debata, prostovoljki pa sta posneli tudi kratke izjave udeležencev o dogodku. Na dogodku se jim je pridružilo večje število prostovoljcev iz tujine, ki se nahajajo pri različnih organizacija povsod po Sloveniji.

Dekleta počasi zaključujejo svojo zelo uspešno dolgoročno prostovoljsko službo v MC Krško, kjer bosta pustili močen pečat in vzor za delo vseh nadaljnjih udeležencev mednarodnega programa.

Mladinski center Krško

FOTOGRAFIJE (10)


Poglejte tudi