Do četrtka usposabljanje usmerjevalcev ognja

Do četrtka usposabljanje usmerjevalcev ognja Foto: arhiv ePosavje

Kot so sporočili iz Slovenske vojske, bo od torka, 26., do četrtka, 28. marca, v Mirnski dolini in na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja iz enot Slovenske vojske ter tujih oboroženih sil, saj poteka mednarodni tečaj za usmerjevalce združenega ognja.

 

Šesttedenski tečaj

V Šoli za usmerjevalce združenih ognjev Slovenske vojske namreč poteka šesttedenski tečaj, ki se ga udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz sedmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske.

Od torka do četrtka

Letenje bo potekalo v navedenih dneh z intenzivnostjo do dveh letal Pilatus PC-9 M Hudournik v torek, 26., in sredo, 27. marca, v Mirnski dolini med 9. in 16. uro, v sredo, 27. marca, na osrednjem vadišču Postojna med 16. in 18. uro ter v četrtek, 28. marca, v Mirnski dolini med 16. in 20. uro.

Usmerjevalci združenih ognjev

"Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in drugi predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z letalniki Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Usmerjevalci združenega ognja bodo usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev," dodajajo v Slovenski vojski.

(bš)

 


Poglejte tudi