Brežice, moje praznično mesto 2016 (PROGRAM)

Brežice, moje praznično mesto 2016 (PROGRAM) Foto: ZPTM Brežice

Praznični december tudi letos v Brežice prinaša pestro dogajanje za vse generacije. Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, svoja vrata bo na široko odprl brežiški grad, ki tudi letos vabi s prazničnimi rokodelskimi tržnicami, zaživela bo glavna mestna ulica, ponudniki v mestu pa vabijo s posebno praznično ponudbo.

Pred nami je torej več kot 15 decembrskih dogodkov, tudi letos bo sklepno dejanje najdaljša noč v letu, v samem središču Brežic bomo silvestrovali s skupino San Di EGO. Pred nizkimi temperaturami se bomo tudi letos ubranili z ogrevanim šotorom ob glasbenih ritmih DJ-a.

S prazničnim dogajanjem pričnemo že jutri, 1. decembra, ko bomo s pomočjo najmlajših meščanov osvetlili Brežice. Pohod z lučkami se bo ob 17. uri pričel izpred Vrtca Mavrica, zaključil pa s prižigom lučk na grajskem dvorišču, 2. decembra pa bomo prižgali praznične luči v parku pri Mladinskem centru. Da nas ne bo zeblo, naročili smo namreč prve snežinke, bo poskrbela Maja Weiss in otroški pevski zbor OŠ Brežice.

15. decembra se bo v Mladinskem centru zgodila, sedaj že tradicionalna Pravljična dežela, ki obljublja čudovito otroško predstavo, slikanje z Božičkom in animacijo za najmlajše, v Brežice pa se vrača tudi Vila Dobrih želja, ki bo izpolnjevala najbolj skrite želje v sredo, 14. in 21.12. v dopoldanskem času pred Mestno hišo.

Na gradu bo pestro v soboto, 3. 12., ko bo na sporedu »Ta veseli dan kulture«, pestro dogajanje pa napovedujejo tudi praznične tržnice. Prva, tako imenovana »Tržnica z namenom«, bo v torek, 6. 12., ko boste lahko med 16. in 18. uro obiskali stojnice z izdelki osnovnih in srednjih šol. Odlična priložnost za nakup prazničnih darilc pa bosta tudi dve nedeljski Praznični rokodelski tržnici v nadaljevanju decembra, ki poleg stojnic ponujata tudi pester spremljevalni program (11. in 18. december).

V sredo, 7.12. in 21.12. vabljeni na vodeni, nočni pohod na Šentvid, kjer si boste pot utirali s svetlobo bakel, se pogreli s toplim čajem, v kolikor bo vreme primerno pa ni izključeno niti nočno kepanje, sankanje ob sestopu ter druge zimske vragolije.

Čaka vas tudi preverjeno odličen glasbeni program – 23. 12. Mladinski center vabi na koncert skupine Zabranjeno Pušenje, 30.12. pa se bo zgodil Gala komorni novoletni koncert klasične glasbe v brežiškem gradu.

Celoten decembrski program in več informacij o posameznih dogodkih najdete na spletni strani www.bmm.si in na facebook strani Brežice, moje praznično mesto. #

Vir: ZPTM Brežice in Posavski muzej Brežice

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi