Festival »Brežice moje mesto« s povabilom Kuhne na ulci

Festival »Brežice moje mesto« s povabilom Kuhne na ulci Foto: Luka Rudman

Že četrto leto zapored si bodo obiskovalci največjega festivalskega dogajanja v Posavju dodobra oblizovali svoje prste! Užitki Kuhne na ulci namreč tudi tokrat napovedujejo okusno, dišeče in spektakularno kulinarično dogajanje, ki ga bodo vnovič okronali največji domači in tuji šefi.

Letošnja Kuhna gosti kulinarično flotilo pod imenom ALOHA – ki naznanja dobro voljo, pozitivno razpoloženje in sprejemanje vsega lepega. ALOHA bo kulinarična veseloigra v treh dejanjih.

PRVO dejanje Kuhne na ulci se bo otvorilo s prihodom LARS& SVEN Burgers, ki se bodo pripeljali v Brežice v sredo, ter poskrbeli, da gosti ostanejo v naravnem »suspenzu« do petkovega in sobotnega dogajanja.

DRUGO IN TRETJE DEJANJE

Tokratno petkovo dogajanje bo namenjeno Posavski kuhinji, sobotno popoldne in večer pa gostujočim kuharjem.

 Navdušenje preteklih let je botrovalo tudi nekaterim kulinaričnim povratnikom na mesto okusnega zločina. Za nepozabno izkušnjo vaših brbončic bodo med drugimi poskrbeli; mojster svetovnega kova Janez Bratovž (JB restavracija); lokalni in nacionalni ponos Jure Tomič (Ošterija Debeluh) tokrat z zmagovalnimi Barilla testeninami, specialisti tehnike japonske kuhinje Nonbiri, strokovnjaki svežih sestavin Galerija okusov ter SURF Institute – šefi s poslanstvom nove kulture prehrane, ki temelji na trajnostni, pravični in ekološko usmerjeni pridelavi ter pripravi. V petek se bo kuhal sladkovodni ribji paprikaš, največji hit Posavske kuhinje, ter letos, posebej v slogu kalifornijskih streetfood tržnic pripravljali tudi “pulled-pork” sendviči in pekli rastlinski burgerji. Za vsakega se bo našlo nekaj.

Posebna logistična novost letošnje Kuhne pa so boni, s katerimi boste obiskovalci plačevali za najboljše okuse po vašem izboru. Vabljeni!

Eventus produkcija


Poglejte tudi