Razkrili novosti festivala Brežice, moje mesto 2017 (FOTO)

Razkrili novosti festivala Brežice, moje mesto 2017 (FOTO) Foto: Luka Rudman

Pod streho Ošterije Debeluh in v družbi kulinaričnega mojstra svetovnega kova Jureta Tomiča, je včeraj potekala novinarska konferenca letošnjega festivala »Brežice, moje mesto 2017«.

Tako program kot tudi novosti in ostale pomembne zgodbe, ki se bodo v Brežicah in okolici odvile od 24. junija do 2. julija, so predstavili župan občine Brežice Ivan Molan, vodja festivala Anja Antončič, direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Mateja Gerjevič, programski vodja festivala Mitja Križanec, dolgoletna gosta in soustvarjalca programa Nuša Derenda in Primož Kozmus ter vodja nedeljskega projekta Summer Jam Jernej Agrež.

Posebna pozornost je bila namenjena predvsem novostim festivala, ki se bo že drugo leto zapored odvijal na novi lokaciji pod brežiškim Vodovodnim stolpom. Na veliko veselje obiskovalcev so organizatorji kljub nespremenjenemu finančnemu okviru uspeli v dneh z največjim festivalskim obiskom (30.6. in 1.7.) pripraviti program, ki naj bi po napovedih organizatorja število petkovih obiskovalcev v letošnjem letu izenačil s sobotnim, kar jim do sedaj še ni uspelo. V petek, 30. 6., bo namreč na največjem posavskem odru nastopila Siddharta ter Nuša Derenda z izjemnim naborom gostov; Tereza Kesovija, Ditka in Omar Naber. Sobotni večer bo glasbeno okronan s kar dvema velikanoma – v Brežice prihaja Jan Plestenjak in Prljavo Kazalište.

Dodatno so za lagodje obiskovalcev letos poskrbeli s "Hop on, hop off" avtobusnimi prevozi, ki bodo omogočali varne in brezplačne vožnje iz Ljubljanje, Grosuplja, Trebnjega in Novega mesta. Posebna ponudba festivala pa je namenjena tudi podjetjem; Primož Kozmus namreč v okviru njegovega že 7. Teka s Primožem Kozmusom pripravlja Poslovni tek trojk, ki je odlična promocijska in družabna priložnost za športno obarvane poslovne skupine.

Programski vodja festivala Mitja Križanec je ob včerajšnjem novinarskem druženju opozoril tudi na določene dodatne varnostne ukrepe, ki bodo v letošnjem letu potekali na osrednjem prizorišču. Ob tem je vse obiskovalce naprosil za razumevanje in potrpljenje ob morebitnih krajših čakalnih vrstah na glavnih vstopnih kanalih v mestno jedro in kontrolah nahrbtnikov.

Ob včerajšnji slastni pogostitvi pa je bila še kako slastna tudi napoved letošnjih glavnih akterjev večdnevnega dogajanja Kuhne na ulci, na kateri se bo letos na veselje obiskovalcev predstavil tudi včerajašnji gostitelj Jure Tomič (Ošterija Debeluh). Ob njem v posavski kraj, natančneje v park pri občinski stavbi, prihaja izjemen nabor šefov. Sobotna kulinarična izložba z Janezom Bratovžem (Restavracija JB), SURF Institutom, Galerijo Okusov in japonsko kuhinjo Nonbiri ter petkovo razvajanje posavske kuhinje z Ribiško družino Brežice, Fakulteto za Turizem, Gostilno Splavar, Staro gostilno Krulc in Mestno čajnico Josipina. A letošnje Kuhna dogajanje z nazivom ALOHA - kulinarično veseloigra v treh dejanjih se pričenja že v sredo! Ob koncertu Daniela Vezoje pred Mestno hišo Brežice bodo za kulinarično norijo namreč poskrbeli Lars&Sven Burgers.

Letošnji zaključek festivala Summer Jam z novo lokacijo ŠRC Grič pa je vsebinsko dodatno razkril Jernej Agrež. Domače ekipe bodo na prvih vodnih igrah izzvali tekmovalci resničnostnega šova Survivor, v pripravi je pestro dogajanje za kosmatince, posebne vadbe na SUP deskah in sklepno koncertno dejanje z lokalno legendo Zverina Band, tokrat akustično.

Brežice, moje mesto

FOTOGRAFIJE (12)


Poglejte tudi