Brežice, moje mesto že to soboto z Dnevom kruha, vina in salam

Brežice, moje mesto že to soboto z Dnevom kruha, vina in salam Foto: Luka Rudman

Na grajskem dvorišču je že od leta 2014 v sklopu festivala "Brežice, moje mesto" mogoče prisluhniti zvokom harmonike, obenem pa poizkusiti izjemne lokalne izdelke – domače salame, sir, slasten kruh in daleč naokoli opevano odlično posavsko vino.

Zabave poln večer Dneva kruha, vina in salam se nam tako obeta tudi prihajajočo soboto (24.6.), ko se bo ob 18. uri pričelo otvoritveno dejanje letošnjega festivala “Brežice, moje mesto”.

Za zabavo bodo tokrat poskrbeli Mladi Dolenjci, v nadaljevanju večera pa sledi tudi Petkova pumpa & DJ Boštjan. Sicer pa bomo na grajskem večeru v prvi vrsti okušali letošnja zmagovalca izbora za Župano vino in zmagovalni festivalski kruh. Vsi, ki bi želeli pred posebno komisijo na ogled in pokušino postaviti tudi svoj kruhovski izdelek in se tako potegovati za laskavi naziv, lahko svoj kruh oddate v soboto med 13. in 14. uro na brežiškem gradu. Natančen razpis je objavljen na www.bmm.si.

Vabljeni torej na prijetno kulinarično in glasbeno obarvano druženje Dneva kruha, vina in salam. Vstop na dogodek je prost / Plačljiv je zgolj degustacijski kozarec.

Brežice, moje mesto


Poglejte tudi