Gvido vabi na BMM Škratjo čarovnijo (sobota, 1. julija)

Gvido vabi na BMM Škratjo čarovnijo (sobota, 1. julija) Foto: Luka Rudman

Festival Brežice, moje mesto bo že tradicionalno v sklopu sobotnega dogajanja (1.7.) poskrbel tudi za najmlajše in malo starejše obiskovalce. Od 9. ure naprej bodo otroci v brežiškem parku skozi Gvidov zemljevid raziskovali in ustvarjali ter se igrali v škratjih kotičkih.

Gvido bo poskrbel za škratjo plezalnico iz naravnih materialov, v kateri se bodo otroci lahko med krošnjami dreves urili v veveričjih plezalnih veščinah. Na glavnem odru pa bodo s plesno animacijo in nastopi otroke ogreli plesalci Plesnega društva Imani, ki bodo z Alenko Kolman in Gvidom zapeli in zaplesali, v »Pokaži kaj znaš« pa bodo najmlajši obiskovalci dobili priložnost, da se na odru predstavijo tudi sami.

Ob 13. uri bomo nadaljevali z mladinskim delom dopoldneva, ko bodo na oder stopile MC face s svojimi risarskimi, gledališkimi in glasbenimi nastopi. Dopoldne se bo zaključilo s koncertom simpatičnih mladih glasbenikov The Plut Family, katere je slovenska publika dodobra spoznala v šovu Slovenija ima talent. Na letošnjo Škratjo čarovnijo torej vabljeni otroci, najstniki in mladi po srcu. Vstopnine ni.

Brežice, moje mesto


Poglejte tudi