Rekordni obisk otvoritve festivala Brežice, moje mesto

Rekordni obisk otvoritve festivala Brežice, moje mesto Foto: Luka Rudman

Na brežiškem grajskem dvorišču so z Dnevom kruha, vina in salam otvorili festival Brežice, moje mesto in tako zapluli v največji festivalski teden v Posavju. Pester program in ugodne temperature so tokrat na uvodno dejanje festivala privabile rekordno število obiskovalcev, ki ste se lahko predali bogati ponudbi domačih suhomesnatih in sirnih izdelkov, lokalnih vin ter drugih dobrot, za ponudbo katerih so poskrbela lokalna društva.

Že v dopoldanskem času se je pričelo tudi tekmovanje v peki kruha. Na okušanje je bilo v kategorijah »mešani črni« in »praznični« kruh postavljeno kar 37 odličnih domačih izdelkov; v prvi kategoriji je slavila Jožica Humek, v drugi kategoriji pa Marjana Oman, ki sta po oceni strokovne komislije spekli naboljši kruh in prejeli posebno nagrado s strani župana občine Brežice, Ivana Molana.

Prav tako sta v večernem delu v okvirnu uradne otvoritve svoj prehodni pokal prejela zmagovalca Županovega vina, Matjaž Črpič za cviček PTP in Boris Radanovič za najboljšo modro frankinjo, v okusih katerih ste lahko uživali tudi na sinočnjih stojnicah.

V sredo na koncert Nuše Derende z gosti

Sredino dogajanje se bo v jutranjih urah pričelo s startom Marša v Bresce, 3-dnevnega pohoda iz Ljubljane pa vse do festivalskega prizorišča. Ob 14. uri se bo na lokaciji pred Mestno hišo Brežice pričela prva od treh letošnjih epizod Kuhne na ulci – Eat.The.Street, v večernem delu pa bo Nuša Derenda na svojem glasbenem odru gostila Alenko Godec, raperja Zlatka in Alfija Nipiča.

Najbolj pestro bo vikend dogajanje

Malo spanja in veliko zabave se obeta konec tedna. V petkovem večeru se bosta tako zgodila brezplačna koncerta zasedb Tabu in Crvena Jabuka, dan kasneje pa prihajajo Lea Sirk, Psihomodo Pop in S.A.R.S. Že 8. zapored bomo tekli s Primožem Kozmusom, uživali v božanskih okusih Kuhne na ulci, najmlajše pa bo letos zabavala skupina Čuki. Pestro bo tudi v nedeljo, ko ste najprej pod strokovnim vodstvom Lojzeta Ogorevca vabljeni na Bosonogi pohod na Sv. Vid, zatem pa se selimo na tradicionalni Summer jam na ŠRC Grič (Beach Bar Tochka), kjer bomo dogajanje 2018 strnili ob poletnih okusih in DJ ritmih. Vabljeni!

Brežice, moje mesto

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi