Brežice, moje praznično mesto 2018 (PROGRAM PRIREDITEV)

Brežice, moje praznično mesto 2018 (PROGRAM PRIREDITEV) Grafika: organizatorji

V Brežicah se v decembru zopet obeta pester program. Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, v starem mestnem jedru bo zopet zadišalo po kuhančku, brežiški grad pa tudi letos vabi na praznično rokodelsko tržnico.

Čaka nas torej več kot 15 decembrskih dogodkov, celotno dogajanje pa bomo sklenili 30. in 31.12. pred Mestno hišo Brežice, kjer nas bodo zabavali Dejan Vunjak, Petkova pumpa ter skupina Harmonk’n roll.

S prazničnim dogajanjem pričnemo že 3. decembra, ko bomo s pomočjo najmlajših meščanov osvetlili Brežice. Pohod z lučkami se bo ob 17. uri pričel izpred Vrtca Mavrica, zaključil pa s prižigom lučk na grajskem dvorišču. Od 10. do 22. decembra, od 9.30 do 13.00 boste na stojnicah pred Mestno hišo srečali različne ponudnike, tako da letos ne bo potrebno skrbeti za darila. Pridite in preverite pestro praznično ponudbo. 13. decembra se bo v Mladinskem centru zgodila, sedaj že tradicionalna Pravljična dežela, ki obljublja čudovito otroško predstavo in animacijo za najmlajše.

Kot vsako leto pa se v Brežice vrača tudi Vila Dobrih želja, ki bo izpolnjevala najbolj skrite želje, od 17.12. do 21.12., v dopoldanskem času pred Mestno hišo. Na gradu Brežice bo v ponedeljek, 3. 12., na sporedu »Ta veseli dan kulture«, pestro dogajanje pa napoveduje tudi praznična tržnica, ki bo v nedeljo, 16.12. od 14. do 17. ure. Na stojnicah boste lahko kupili raznovrstna darila za vase najdražje, najmlajši pa si bodo lahko ogledali lutkovno predstavo Trije prašički v izvedbi Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica in z Dobrim možem ustvarjali slastne prašičke – srečenosce.

December bo tudi glasbeno pester, v soboto 8.12. bo na vrsti DŠB-jev Winterfest, 14.12. se bo na odru kluba Mladinskega centra Brežice zvrstil že drugi božični jam session, v petek 21.12. se bomo zabavali ob disco-funky glasbi s skupino Xequitifz in DJ-jem, na božič, 25.12. pa prihajajo udarni Demolition Group. Na gradu pa se bo 30.12. zgodil že peti Gala novoletni koncert klasične glasbe.

Celoten decembrski program in več informacij o posameznih dogodkih najdete na spletni strani mc-brezice.si in na facebook strani Brežice, moje praznično mesto.

ZPTM Brežice


Poglejte tudi