2. Brežiški tek s Primožem Kozmusom (FOTO)

2. Brežiški tek s Primožem Kozmusom (FOTO) Foto: Agencija Primož Kozmus

Na drugem brežiškem teku s Primožem Kozmusom so brežiške ulice kljub izjemni vročini napolnili tekači vseh generacij in poskrbeli za vnovično lepo tekaško prireditev v Posavju.

Tim Travnikar

Najprej so progo preizkusili najmlajši, ki so se pomerili v teku "Z Lučko v Terme Čatež" in ob dobri zabavi spoznavali športne užitke, zmagal pa je Tim Travnikar z Bizeljskega.

Franci Munič in Nataša Aničič Zavašnik

Odrasli so tekmovali na dveh razdaljah: na teku Zavarovalnice Triglav (3,5 km) ter daljšem Marifit teku (10,5 km).

Zmagovalec Marifit teka v absolutni kategoriji je bil Franci Munič z rezultatom 38:52,7, ki je po zmagi povedal: "Na tem teku sem prvič in bom še prišel. Organizacijsko je vse potekalo gladko in upam, da se naslednjič zberemo še v večjem številu. Pogoji na teku so bili zaradi vročine izjemno težki, kar je žal botrovalo nesrečnemu dogodku, saj je vodilnega po dveh krogih, Vida Zevnika, premagala vročina. Privoščil sem mu zmago."

V ženski kategoriji je bila na absolutni razdalji Marifit teka najboljša Nataša Aničič Zavašnik s časom 47:29,0. Tudi ona je bila prvič na Brežiškem teku s Primožem Kozmusom: "Sicer se ukvarjam tudi z maratonom, v brežiškem okolju pa tekmujem prvič. Vzdušje je bilo zelo prijetno, obiskovalci so ves čas navijali ob progi, pohvalila pa bi organizacijo tekmovanja, tekmovanje je bilo res odlično pripravljeno."

Klemen Lendaro in Mateja Tomič

Na teku Zavarovalnice Triglav sta zmagi odnesla lanski zmagovalec Klemen Lendaro v moški kategoriji (12:21,4) ter Mateja Tomič med ženskami (15:27,7).

Agencija Primož Kozmus

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi