OŠ Jurija Dalmatina Krško je obiskala Hiška eksperimentov

OŠ Jurija Dalmatina Krško je obiskala Hiška eksperimentov Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško

V četrtek, 19. aprila 2018, smo imeli na OŠ Jurija Dalmatina Krško na obisku Hiško eksperimentov. Iz Ljubljane so nam prišli pokazat par eksperimentov. Najprej nam je pevski zbor zapel značilno himno za ta dan.

Po uvodnem delu smo odšli v razrede in pričeli z dejavnostmi. Prvo uro smo pri gospe Rebeki Žnideršič dobili liste z besedilom. Naslov besedila je bil Eart Day. Po reševanju nalog smo se še lahko poigrali z namiznimi igrami. Nato smo odšli v plesno dvorano, kjer smo prisluhnili predavanju o Zdravi prehrani. Bilo je zelo poučno. Nato je sledila malica. Po njej smo se odpravili v staro telovadnico, kjer smo lahko eksperimentirali. Bilo je zelo zabavno. Bilo je veliko postaj, pri katerih si se lahko naučil veliko novega. Potem smo izdelovali iz lesa pri gospe Danici Pečnik. Iz odpadnega parketa smo lahko izdelali poljubno stvar. Ura je hitro minila. Pri zadnji uri pa smo pri razredničarki gospe Bernardi Kunej prebrali zgodbo – Drevo ima srce – in jo nato tudi zaigrali. Veliko smo se smejali. Za konec pa smo se lahko še posladkali. Ta dan mi je bil res všeč. Komaj čakam naslednji takšen dan.

Vanja Vučajnk, 7. c

Končno je prišla pomlad in z njo tudi topli dnevi. Včeraj smo imeli eko dan in mi smo del dneva preživeli tudi v naravi. Na poti do ribnika smo občudovali cvetoča drevesa in pisane rože na gredicah in travnikih. Ko smo prišli na ribnik, so nas najprej pozdravile žabe. Pot smo nadaljevali po gozdni poti do potočka. Ta dan smo bili tudi pravi eko umetniki, ustvarjali smo namreč iz naravnih materialov, ki smo jih našli v gozdu. Nastale so zanimive umetnije. Nekateri fantje pa so svojo moč izkoristili za pospravljanje vej.

Učiteljica in vzgojiteljica 1. a razreda

FOTOGRAFIJE (17)


Poglejte tudi