Bodo kajakaši ostali na suhem? Zbirajo podporo:

Bodo kajakaši ostali na suhem? Zbirajo podporo: Foto: KKK Čatež

Na naš elektronski naslov so se oglasili iz Kajak kanu kluba Čatež in zapisali spodnje besede in prilepili povezavo do peticije.

"Skoraj končanje kajakaštva na divji vodi"

"Pri izdelavi prostorskega plana se za reko Krko na območju kjer izvajamo treninge, predvsem z mladimi kajakaši predvidevajo omejitve rabe reke Krke, kar za nas pomeni skoraj končanje kajakaštva na divji vodi. S peticijo želimo pozvati odgovorne, da nas vključijo in da nam prisluhnejo, saj verjamemo, da lahko tudi v prihodnje živimo v sožitju z ribami in ostalimi organizmi. Že več kot 30 let veslamo na tem območju in nikoli ni bilo zaznati, da bi zaradi nas, katera od ribjih vrst zapustila to območje zaradi našega veslanja," so zapisali v sporočilu.

Tudi v prihodnje želimo na tem območju razvijati kajakaštvo"

In dodali: "Verjamemo, da bo tudi v prihodnje tako, zato verjamemo, da lahko pripravljavci DPN za HE Mokrice najdejo rešitve, ki bodo ustrezale tako organizmom kot tudi nam, ki želimo na tem območju tudi v prihodnje razvijati kajakaštvo z mladimi tega območja."

Peticijo so objavili na naslovu http://www.ipetitions.com/petition/kkkcatez/.

"Želimo, da tudi nas upoštevate pri pripravi ureditve na tem delu reke Krke"

Celotno tam objavljeno besedilo gre tako. "DPN za hidroelektrarno Mokrice je v zaključni fazi in predvideva omejevanje uporabe reke Krke na območju kjer mladi kajakaši izvajamo treninge. Če pride to takšne potrditve, kot je predlagana, to za nas pomeni, da se več mladi ne bodo mogli ukvarjati s tako krasnim športom, kot je kajak na divji vodi. Več kot trideset let že veslamo na tem delu Krke in verjamemo, da lahko tudi v prihodnje živimo v sožitju z vsemi ribami in ostali vrstami v in ob reki Krki. S to peticijo želimo pozvati odgovorne, da nam prisluhnejo, da prisluhnejo našim izkušnjam iz več kot 30-letnega obdobja in da prisluhnejo našim predlogom za rešitev. Nismo prosti očuvanja narave in veseli smo, če je Krka ''živa''. Želimo pa, da tudi nas in bodoče mlade upoštevajo pri pripravi ureditve na tem delu reke Krke. S podpisom nam boste pomagali pri tem prizadevanju. Mi mladi kajakaši želimo tudi v prihodnje uživati v naravi in na vodi, ne pa za računalnikom in po drugih, za nas neprimernih mestih," v podpisu pravijo mladi kajakaši Kajak kanu kluba Čatež.

(bš, eP)

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi

Pošljite novico